Egyre kevesebb a mernök, vagy már lassan kezd javulni a helyzet?
Jelenleg baromi rosszul keresnek a mérnökök a fizetések megrekedtek kb. 1995-ben, sok éves tervezőmérnök keres nettó 170-et, hagyjuk már...
Persze kivételek akadnak, pl. mérnökinfo.
"3-as: még általánosságban sem értek azzal egyet hogy rosszul keresnek a mérnökök. A multiknál pl. elég jól lehet villamos vagy gépészmérnökként."
Annyiban igaza van, hogy nagyon nem a bp-i 4-5-6 nagy trendi multicég az átlag. Vidéken egy xy neve sincs gyárban megnézném milyen egy mérnöki fizu.
Egy kalap alá venni az összes műszaki területet elég nagy hiba.
Mérnökök közül a gépészek (sztem épületgépészek kevésbé), villamos illetve infós mérnökök azok akik kiemelkedően keresnek. Ha ilyen végzettséged van, és 1 nyelvet minimum beszélsz hozzá, akkor elég jó kereseti lehetőségeid lesznek hazánkban is. Ilyen irányzatokban érdemes tanulni. (Főleg villamos és infós területen).
Aztán ezektől kezdve a többi mérnöki/műszaki szak már szerintem fizetés szempontjából eléggé leszakadt. Pl: Agrár, Élelmiszer stb mérnök véleményem szerint nem sok jót tartogat. De a hazai építő/építész mérnökök helyzete sem sokkal jobb ezeknél.
A dinamikusan fejlődő iparágakban van a jövő, véleményem szerint arrafelé kell orientálódni.Meg persze ezeken a területeken dolgoztat a legtöbb multi hazánkban. Versenyképes/jó fizetést nálunk pedig nagyrészt csak a multik adnak.
Programozó több lesz, mert lassan a káposztaföldi pásztorból is azt faragnak, a többi stagnál, vagy visszaesik. Pl idén a BME-n 30%-al kevesebb villamosmérnök kezdett, de tudtommal kevesebben is jelentkeztek (ponthatár maradt).
Ennek ellenére, nem értem az itthoni fizetéseket. Szerintem igenis alacsonyak a Magyarországi mérnökfizetések. Jobb kapcsolatokkal meg lehet keresni ugyan azt a pénzt egy érettségivel, ami szerintem azért gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!