Tényleg ennyire magas fizetésnek számít 200-250. ezer
forint?
Figyelt kérdés
Mióta új munkahelyem van (pontosabban inkább az elsők komoly) páran megkérdezték, hogy mennyit keresek. Őszinte ember vagyok és nem látom semmi értelmét ilyen egyszerű kérdéseket nem megválaszolni, így elmondtam, hogy 200 és 250 között, hónaptól függ.
Hát elég furán néznek rám a férfiak. Ez most annyira rossz lenne? Nyilván tudom, hogy közel sem minimálbér de olyan furán néznek rám, mintha minimum sikkasztanék...
Én őszintén nem értem a kollégáid ha magasnak mondják akkor miért. Sokan írták, hogy mennyivel jobb mint pl minimálbér vagy, hogy sokan kevesebből élnek. De a 200-250 ezer ha a jól fizető állásokat nézzük akkor egyáltalán nem magas. Az apukám mint pénzügyi vezető kap körülbelül nettó 500.000 forintot (nem tudom pontosan kb ennyit) és nála is vannak akik sokkal többet kapnak. Az ő fizetése számít magasnak de jobbak is vannak az övénél. Nem tudom, hogy pontosan kik kérdezték meg de valószínűleg nem komoly munkakörűek lehettek. Mert egy jó diplomás vezetőnél könnyen jöhet 500-700 nettó is. Most ez nem lesz szimpatikus sokaknak amit írok, de nekem elég furcsa, hogy a 250 ezret sokallják. Jó fizetésnek mondható de nem magas egyáltalán nem.
2017. márc. 21. 09:32
32/35 Eperke75 válasza:
Én elfogadnám! Mit dolgozol, milyen végzettséggel? Hol laksz? Kérdezték sokan előttem, tudnál válaszolni ezekre? Én épp azon morfondírozok, hogy mit érdemes tanulni ahhoz, hogy legalább ennyit, de inkább többet tudjak hazavinni. Jó lenne, ha azok a hozzászólók, akik sokat keresnek (többet, mint a minimálbér) szintén válaszolnának ezekre az alap kérdésekre ill. még azt senki se kérdezte, hogy feketén, félig feketén, vagy teljesen hivatalosan kapsz ennyit????
2017. márc. 22. 12:37
33/35 anonim válasza:
Még az sem derült ki, hogy bruttó vagy nettó.
2017. márc. 22. 15:22
34/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, elég vegyes lett, de mind hasznos volt.
Elég sok kérdés volt próbálok semmit nem kihagyni. Az egyik válaszolót kijavítanám, ezt nem a kollégáim mondták, hanem ismerős férfiakkal beszélgettem az új munkámról. :) A női barátaim mind örültek (a legtöbbnek eszébe sem jutott a piszkos anyagiak kérdés.) csak a férfiak néznek furcsán.
Nem mérnök vagyok és nem Pesten élek, hanem vidéki egyetemvárosban. Mester diplomám van és jelenleg HR részen dolgozom, nem multinál. Természetesen ez a kézhez kapott pénz és pályakezdő vagyok (értsd fiatal :) ).
Köszönöm mindenkinek, végül is mind1, miért néztek furcsán, ez élet megy tovább.
2017. márc. 24. 12:15
35/35 Eperke75 válasza:
Köszi a választ!!!! Akkor szerintem azért néztek mert soknak tartják, sztem nem ez a jellemző (mármint Magyarországon, hogy ilyen "jó" béreket fizetnek, főleg ha nem multi), bár nem tudom nekik pl-ul mi az iskolai végzettségük (akik furán néztek rád) az is lehet, hogy pesti HR-esek néztek rád furán, azok meg lehet azért mert nekik meg kevés! Nyilván sarkítom a dolgot :D ;) Csak azt akarom kihozni belőle, hogy állítólag itt Pesten egy HR-es, fiatal, multinál nettó 450-et visz haza (kolléganőm lánya)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!