Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg ennyire magas fizetésn...

Tényleg ennyire magas fizetésnek számít 200-250. ezer forint?

Figyelt kérdés

Mióta új munkahelyem van (pontosabban inkább az elsők komoly) páran megkérdezték, hogy mennyit keresek. Őszinte ember vagyok és nem látom semmi értelmét ilyen egyszerű kérdéseket nem megválaszolni, így elmondtam, hogy 200 és 250 között, hónaptól függ.

Hát elég furán néznek rám a férfiak. Ez most annyira rossz lenne? Nyilván tudom, hogy közel sem minimálbér de olyan furán néznek rám, mintha minimum sikkasztanék...

2017. márc. 19. 15:40
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
88%
Attol fugg kinek, hol, es mennyi, es milyen munkaert.
2017. márc. 19. 16:01
 12/35 anonim ***** válasza:
68%

Én nettó 400-at kapok, és nem érzem azt, hogy hú de jól élnék. De semmi gond, júniustól külföld a többszöröséért.

25F

2017. márc. 19. 16:02
 13/35 anonim válasza:
93%
Ez attól függ, hogy hol és mit dolgozol. Én mérnök családból származom szüleim is mérnökök a két testvérem is ők most pályakezdők, ahogy látom a 200-250 ezer forint a mérnök szakmában kezdő fizetésnek számít, ennek ellenére Magyarországon a nagy átlagnak ez már soknak számít és összetenné érte a két kezét.
2017. márc. 19. 16:08
 14/35 anonim ***** válasza:
0%
Netto 350 körül keresek
2017. márc. 19. 16:09
 15/35 A legrosszabb válasza:
100%
Az én fizetésemhez képest igen magas. Nyilván nem az szívatható csicska vagy a munkahelyeden, aki mindent megcsinál, akivel mindenki üvöltözik stb.
2017. márc. 19. 16:18
 16/35 anonim ***** válasza:
42%

# 6:

"A statisztikai 216.000 Ft átlag úgy jött ki, hogy abban benne van minden maffiózó is, magyarul a felső tízezer is. A reális nettó átlagbér kb. 90-130 ezer közt van Magyarországon, ha nem hisszük el a kamut."

Persze, mert a maffiózóból, meg vállalkozóból van több millió az országban, és ők munkabért kapnak, emiatt torzítják ennyire a statisztikát.

Ellenben 4 órás minimálbérre bejelentett munkavállalóból néhány 100 lehet, aki hazaviszi a céges autót, meg borítékban megkapja a 4 órás minimálbér többszörösét, így azok nem torzítanak.

2017. márc. 19. 16:25
 17/35 anonim ***** válasza:
93%

#6: Ez nettó hülyeség. Pont, hogy a nem legális jövedelemre szert tevő emberek azok, akik nemhogy felfele, de pont hogy lefele torzítják a statisztikát. Az ő jövedelmük ugyanis papíron nem jelenik meg sehol, munkanélküliként/minimálbéresként vannak bejelentve, így a statisztikai számításokba ez kerül.

A valóság az, hogy 200-250 ezer, ha tényleg csak ennyi jön be, elég szar fizetésnek számít, nagyon sokan vannak, akik 4 órára vagy még annyira sincsenek bejelentve, hanem feketén kapják zsebbe a lóvét. Adócsalók, vállalkozók, bűnözők, feketmunkások, ezek mind torzítják az átlagot, mégpedig lefele. Közben ennek a többszöröse jön be nekik. Itthon, ilyen szintű szürke. és feketegazdaság mellett teljesen értelmetlen a statisztikát és a számokat nézni.

2017. márc. 19. 16:41
 18/35 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem maffiózó alatt politikusokat és állami hivatalban dolgozó embereket értett, akik legálisan keresnek milliókat havonta az igen fontos munkájukért.
2017. márc. 19. 17:00
 19/35 anonim válasza:
67%
18 megértette a lényeget. :) Köszi.
2017. márc. 19. 17:01
 20/35 anonim ***** válasza:
85%

# 18:

És ezekből nyilván van 5 millió, míg minimálbérre bejelentettből néhány száz...

2017. márc. 19. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!