Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri Németországba kimenni...

Megéri Németországba kimenni betanított húsipari munkára?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Ketten mennénk a párommal. Sögel-be van a munka, ennyit tudunk.

Németül sajnos nem beszélünk, csak angolul.

Aki esetleg már volt kint, mondana pár szót róla?

Sokat olvasgattam róla, és olvastam hideget is, meleget is.

1100 eurot mondtak, ami 3 hónap után emelkedne 1400-ra.

Köszi előre is.

2017. márc. 17. 20:43
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
0%
1100 Euró karcsú még ha kaptok szállást is, kevés nagyon. Egy mosogató Tirolban többet keres ettől :D
2017. márc. 18. 03:26
 12/39 anonim ***** válasza:
71%
Felejtos. En egy sajt csomagolo gyarban vagyok, amikor odakerultem (2,5 eve) en voltam az 5-dik magyar, most tobb, mint 30-an vagyunk... a legtobb a husiparbol jott at, es meseltek mit muvelnek veluk es milyen a melo. Azt mondtak soha tobbet. Volt aki hajnali 4-tol galyazott este 6-ig heti 6 napot, szinte apropenzert. De amugy a nejem kap 800 euro felett, ugy hogy csak sima konyhakisegito, allando delelottos es max 6 orat dolgozik naponta. Amugy meg az 1100 es 1400 brutto, vagy netto lenne, mert az nem derult ki.
2017. márc. 18. 07:11
 13/39 A kérdező kommentje:

A szállás ingyenes, a kaját magunknak kell megoldani. A kiutazás is ingyenes.

Igazából ugródeszkának használnánk, amíg találunk kint másik munkát.

A német a páromnak alapfokon megy, nekem sajnos sehogy, de az angol az teljes mértékben.

Tudom, hogy kevés az 1100 euro, de itthoni fizetésekhez viszonyítva nem rossz, tekintve, hogy itthon alig tudunk enni is a számlák, és egyéb kiadások után. :(

Az én szakmám hentes, szóval kb tudom mi vár ránk.

A páromnak érettségi van, más nincs.

2017. márc. 18. 12:54
 14/39 A kérdező kommentje:
De ha tudtok valami jobbat, azért hálás lennék. Nem feltétlenül fontos Németországban, akár Szlovákia is megfelelne, mert szlovákul pl anyanyelvi szinten beszélünk mindketten.
2017. márc. 18. 12:55
 15/39 A kérdező kommentje:
Az 1100 az tisztán nettó lenne. 3 hónap után adnának 1500-at, 6 hónap után 2100-at. A 6. hónaptól havi 300 euró kaja pénzt is adnának. Ez mind nettó.
2017. márc. 18. 12:57
 16/39 anonim ***** válasza:
90%

"A szállás ingyenes, a kaját magunknak kell megoldani. A kiutazás is ingyenes."

Olyan a mai vilagban nincs, hogy ingyenes, senki nem fog neked penz nelkul lakast berelni, max a beredbol szepen levonjak, vagy csak akkor, ha rokon, vagy nagyon jo ismerosod van.

"Igazából ugródeszkának használnánk, amíg találunk kint másik munkát."

Nyelv nelkul csak gyari munka fog maradni minimalberert, angolt hiaba emlegeted egy munkahelyen nem angolul fognak veled kommunikalni, meg akkor sem, ha az osszes fonok tud angolul. De 95%-ban mar legalabb egy alapkommunikaciot elvarnak mar a gyarban is, kulonben hogy fogod megerteni mit akarnak, mi az utasitas...stb...

"Tudom, hogy kevés az 1100 euro, de itthoni fizetésekhez viszonyítva nem rossz, tekintve, hogy itthon alig tudunk enni is a számlák, és egyéb kiadások után"

Keves bizony, de meg mindig nem derult, ki, hogy brutto-e. majd ha lakast kell kulon fizetni, ha talaltok magatoknak, biztositast, autot, es meg a jo isten tudja mit edes keves lesz.

2017. márc. 18. 13:04
 17/39 anonim ***** válasza:

"Az 1100 az tisztán nettó lenne. 3 hónap után adnának 1500-at, 6 hónap után 2100-at. A 6. hónaptól havi 300 euró kaja pénzt is adnának. Ez mind nettó."

Na ez biztos nem igy lesz. Betanitott munkara, nyelv nelkul ekkora penzt te nem fogsz latni, max ha nem vagy bejelentve.

2017. márc. 18. 13:06
 18/39 anonim ***** válasza:
Egyebkent netto bert nem is adhat, mert nem tudni milyen adokategoriaban leszel...stb...egy brutto berbol szamolas rengeteg dolog fuggvenye, majdnemhogy egyenenkent valtozo.
2017. márc. 18. 13:08
 19/39 anonim ***** válasza:
A 2100 eurot, ha elosztom 20 napra es napi 8 oras melora, akkor 13 euro feletti oraber jon ki :D Netto :D LOL en ahol dolgozom a rendes ceges emberek es leginkabb a gepmesterek kapnak ennyit, akik ott vannak mar evek ota, nem egy kezdo, nyelv nelkuli betanitott ember :D Szerintem ebbol nagy atveres lesz...
2017. márc. 18. 13:10
 20/39 anonim ***** válasza:
1100 Euró nagyon karcsú, azt is vedd figyelembe, hogy ha ingyenes a szállás kb 20 an lesztek 1 helyen 1-2 wc-re. Továbbá ha kaja nincs akkor 300-400 euró elmegy, meg gondolom a kocsiba tankolni is kell. 1100 az nagyon kevés, bár nyelvtudás nélkül nehéz jobbat találni, a német meg pont nem az a nyelv amit az ember gyorsan megtanulhat.
2017. márc. 18. 13:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!