Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azért születik az ember, hogy...

Azért születik az ember, hogy fél életen át dolgozzon?

Figyelt kérdés

2017. márc. 9. 20:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

6

Nem zavar, sőt amit leírtál pont a lényeg. Egyre több munkát egyre kevesebb ember végzi (pl mezőgazdaság), mégis a fizetések a béka feneke alatt vannak. (reálbér)

Az alapjövedelem jó gondolat, csak kérdés e hogy "életképes" főleg nálunk? Ezalatt azt értem hogy nem-e sok ember megelégedni az alapjövedelemmel azonkívül sarna bele mindenbe.

2017. márc. 10. 13:24
 12/18 Fatal_3rror_ ***** válasza:
75%

Alapvetően mindenképp ezt csinálnád.

Lehetsz önellátó is, de ahhoz is ugyanúgy fel kell kelned és dolgoznod azért hogy legyen mit enned.

2017. márc. 10. 19:33
 13/18 anonim ***** válasza:
60%

"Az alapjövedelem jó gondolat, csak kérdés e hogy "életképes" főleg nálunk? Ezalatt azt értem hogy nem-e sok ember megelégedni az alapjövedelemmel azonkívül sarna bele mindenbe."

Ez nevelés kérdése.

2017. márc. 10. 22:38
 14/18 anonim ***** válasza:

Pont ma gonolkodtam el azon, hogy miért jó az embereknek napi 8-11 órákat túlórázni, miközben az egész életében semmi élmény vagy szórakozás nincs. Akkor meg minek dolgozni, ha nem tudod élvezni a munkád gyümölcsét?

Ez olyan magyar mentalitás, hogy sokan termsézetesnek veszik, hogy vagy dolgozol vagy a TV előtt unatkozol. Én mondjuk munka után edzeni megyek vagy tanulok valamit mert élvezem. Vagy elmegyek a haverokkal valahová. Persze, én vagyok a csodabogár és a munkakerülő senkiházi :D :D

2017. márc. 20. 17:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Utolsó, neked hogy van időd munka után szórakozni menni? Lakhatás, csekkek, kaja mellett még marad pénzed ide oda menni, edzőterembe járni, haverokkal beülni valahova?

Lehet egyedül élsz, nincs család, addig talán lehet, egy egy szobás garzont bérelsz mondjuk 40-ért, 15-20 rezsi, 30-40 kaja, még így se sok marad. Pl. én bejárós vagyok, vidékről városba, autóval. háromnegyed óra a városi forgalommal együtt a lakhelytől a munkahely, ez napi 2x. Emellett 8.5 órát kell töltenem a munkahelyen, néha az életkedve elmegy az embernek, hiába közszféra, nem gyári munka. Kelés reggel 5-kor, hazaérsz fél hatra, másnapra készülni kell, kéne enni is, fürödni stb... hol marad idő meg energia arra hogy szórakozni menjen az ember?

Hülye egy rendszer ez a 8 óra munka, és sok helyen 8.5,9, 12 órás műszakok vannak. Inkább többen dolgoznának 6 órát, több munkahely lenne, több idő maradna élni is, nem csak robotolni. Fizetést meg ahhoz kéne igazítani, 6 óra munka de akkor ebéd meg 8 kávészünet nélkül dolgozni, és a 8 órás bért megadni rá. Akkor talán jobb kedvű lenne a társadalom és nem ilyen befásult, eltompult robot. Robotizálják a munkát igen, meg a dolgozók is robotok lesznek lassan. Nem fizikailag, de agyilag.

2017. márc. 21. 12:46
 16/18 anonim ***** válasza:
Itt nem maga a munkaval van a gond, hanem sok ilyan emberrel akik semmit nem dolgoznak, de kapjak a sok milliot'miert? Mert kitalaltak a televiziot, a kereskedelmi csatornákat és a hu@e celebek kapjak a sok pénzt.pl. majka, a toth testverek, sebestyen balazs stb gyozike berki krisztian es stb. Ha nem lenne tv 50es evekben meg nem is volt mindenki csak munkával keserte a kenyeret. Aki akkor sztar volt az megdolgozott erte, es nem ug hogy mutogatta magat kamerak elott. Az is,egy szakma volt akkor a müvészet szakmája. Es akkor A a mai celebek meg kspjak a milliomos gázsit a semmiért. Ha vslaki dolgozik igenis éljen mellette ö is jo életet rudjon venni magának egy lakást. De rosszuk vanak a javak eloszva és sajnos, ez nem nagyon fig változni a sok politikusokkal egyutt. Pékek milrt nem keresnek 20 milliot evente? Mikozben egy semmure valo celeb meg igen? Ez hogy vsn?
2017. márc. 21. 12:52
 17/18 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok. A 8 oras rendszer meg tenyleg nem jo. A napi munkamennyiseg smi ugy jo lenne az a msx 6 ora. Mert amig utazik az ember, azt is bekene szamitani
2017. márc. 21. 13:00
 18/18 anonim ***** válasza:

16

Ilyen alapon sok munka van amire te gondolsz, nekem a youtuberek ugrottak be most. Érdemi munkát nem termelnek, de mégis kapnak érte pénzt, meg nem is rosszat. De hát erre van kereslet, így jól is teszik azt kell hogy mondjam.

De lehetne itt sorolni. Van ismerős "vállalkozó". Otthon végezhető munkát csináltat és amit ő kap annak csak a negyedét adja a munkavállalójainak. Mi ez ha nem kizsákmányolás? Neki csak annyi a dolga hogy elviszi hozzá az anyagot, meg elhozza a kész anyagot, és ennyi, "természetesen" fekete munka.

2017. márc. 21. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!