Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezzel a végzettséggel ebben a...

Ezzel a végzettséggel ebben a pozícióban ez milyen fizu?

Figyelt kérdés

Ma kapott fizuemelést a párom 120-ról 170-re emelkedett a nettója. 25 éves nőről beszélünk, egy ügyvédi irodánál asszisztens. Ez annyit tesz, hogy ügyfelekkel tartja a kapcsolatot, számláz, ajánlatokat rak össze és az ezekkel kapcsolatosan felmerülő kérdéseket oldja meg. Végzettségét tekintve nem szakmájában dolgozik, egy 2 éves felsőfokú szakképzést végzett el gazdasági irányban (pontos megnevezését nem tudom). Az emelésért cserébe a főnöke azt mondta, hogy kicsit többet is kell majd dolgoznia ami nonszensz, mert így is van, hogy hetente 2-3 alkalommal 1-1 órával többet bent van, amit persze nem fizetnek ki neki. Mindezt budapesten egyébként.

Szerintetek ez korrekt fizu, vagy csak szerintem nem az?

2017. márc. 9. 12:50
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Na de akkor ez nem fizetésemelés. A kenyér sem lesz nagyobb attól, hogy drágul.
2017. márc. 9. 14:15
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
ha nem tetszik tessek masik munkahelyet keresni, biztos tomegevel vannak olyanok ahol netto felmillaert napi negy orat kell dolgozni...
2017. márc. 9. 14:21
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

"A kenyér sem lesz nagyobb attól, hogy drágul."

Ez így van. Nem is kötelező megvenni a kenyeret...

2017. márc. 9. 15:00
 14/29 A kérdező kommentje:
Oké, ezekhez inkább nem is szólok hozzá, mert csak negatívat tudnék mondani.
2017. márc. 9. 15:31
 15/29 anonim ***** válasza:
81%
Szerinted azért, hogy számláz és ügyféleket hívogat, hogy mikorra jöjjenek szerződést aláírni kevés ez a fizetés? Kvázi titkárnő a barátnőd..... Én sokkal nagyobb felelősséggel járó melóért kapok ennyit szakirányú diplomával és nyelvvizsgával. Úgyhogy........
2017. márc. 9. 16:20
 16/29 anonim ***** válasza:
76%
gyakorlatilag a világ legkönnyebb munkája nettó 170-ért miközben meg egy vegyészmérnök keres nettó 130-at, nevetséges...
2017. márc. 9. 16:35
 17/29 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy ajánlatokat ír össze, komplett tendereket (jogi tanácsadás nagyobb cégeknek, felszámolással kapcsolatos dolgok, stb), tehát ezekhez komoly jogi végzettség kéne. Helyette itthon a szabad idejében seggeli be a paragrafusokat. Tehát nem titkárnő.
2017. márc. 9. 17:00
 18/29 Estádio de Felchút ***** válasza:
77%

Kiskoma, szedd már össze magad.

Ennyi a lóvé, ennyit adnak. Nem kötelező ennyiért megcsinálni. Ha nem tetszik, el lehet menni oda, ahol többet adnak. Szabad munkaerőpiac van.

2017. márc. 9. 17:03
 19/29 anonim ***** válasza:
76%

"jogi tanácsadás nagyobb cégeknek"

Álljon már meg a menet! Gyakorlatilag érettségivel osztogat jogi tanácsokat??

2017. márc. 9. 17:20
 20/29 A kérdező kommentje:

"Kiskoma", gondolom Te még átélted a kommunista időket amikor beleverték az emberbe ezt a csinovnyik hozzáállást. Számodra - és még sokatoknak itt - az ambiciózusság egyenlő azzal, hogy fingunk sincs a való életről, naivak vagyunk és telhetetlenek, pedig örüljünk, hogy tető van a fejünk felett és van mit enni. Na de várj, biztosan erről szól az élet? Mindegy, elkanyarodtam a témától, ahogy Te is.

Nem arról van szó, hogy el lehet-e menni máshova dolgozni, nem arról van szó, hogy más elrontott életéhez hasonlóan bele kell-e törődni abba ami nem jó. Itt annyi volt a kérdés, hogy 170 nettó vajon nem kevés-e ahhoz képest, hogy jogi szakképesítéssel rendelkező kollégák között végzi ugyanazt a munkát a párom dimenziókkal kevesebb pénzért + a kulimunkát is ő végzi (számlázás, ügyfél kontakt) és most havi +50-es emelésért még több melót kérnek tőle. Mindezt egy budai ügyvédi irodában.

A kisember-féle megnyilvánulásoktól kíméljetek meg, bár tudom, hogy nektek ez nagy mentális kielégülés, hogy lehúzhatjátok a másikat a Ti szintetekre.

2017. márc. 9. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!