Ezzel a végzettséggel ebben a pozícióban ez milyen fizu?
Ma kapott fizuemelést a párom 120-ról 170-re emelkedett a nettója. 25 éves nőről beszélünk, egy ügyvédi irodánál asszisztens. Ez annyit tesz, hogy ügyfelekkel tartja a kapcsolatot, számláz, ajánlatokat rak össze és az ezekkel kapcsolatosan felmerülő kérdéseket oldja meg. Végzettségét tekintve nem szakmájában dolgozik, egy 2 éves felsőfokú szakképzést végzett el gazdasági irányban (pontos megnevezését nem tudom). Az emelésért cserébe a főnöke azt mondta, hogy kicsit többet is kell majd dolgoznia ami nonszensz, mert így is van, hogy hetente 2-3 alkalommal 1-1 órával többet bent van, amit persze nem fizetnek ki neki. Mindezt budapesten egyébként.
Szerintetek ez korrekt fizu, vagy csak szerintem nem az?
"A kenyér sem lesz nagyobb attól, hogy drágul."
Ez így van. Nem is kötelező megvenni a kenyeret...
Kiskoma, szedd már össze magad.
Ennyi a lóvé, ennyit adnak. Nem kötelező ennyiért megcsinálni. Ha nem tetszik, el lehet menni oda, ahol többet adnak. Szabad munkaerőpiac van.
"jogi tanácsadás nagyobb cégeknek"
Álljon már meg a menet! Gyakorlatilag érettségivel osztogat jogi tanácsokat??
"Kiskoma", gondolom Te még átélted a kommunista időket amikor beleverték az emberbe ezt a csinovnyik hozzáállást. Számodra - és még sokatoknak itt - az ambiciózusság egyenlő azzal, hogy fingunk sincs a való életről, naivak vagyunk és telhetetlenek, pedig örüljünk, hogy tető van a fejünk felett és van mit enni. Na de várj, biztosan erről szól az élet? Mindegy, elkanyarodtam a témától, ahogy Te is.
Nem arról van szó, hogy el lehet-e menni máshova dolgozni, nem arról van szó, hogy más elrontott életéhez hasonlóan bele kell-e törődni abba ami nem jó. Itt annyi volt a kérdés, hogy 170 nettó vajon nem kevés-e ahhoz képest, hogy jogi szakképesítéssel rendelkező kollégák között végzi ugyanazt a munkát a párom dimenziókkal kevesebb pénzért + a kulimunkát is ő végzi (számlázás, ügyfél kontakt) és most havi +50-es emelésért még több melót kérnek tőle. Mindezt egy budai ügyvédi irodában.
A kisember-féle megnyilvánulásoktól kíméljetek meg, bár tudom, hogy nektek ez nagy mentális kielégülés, hogy lehúzhatjátok a másikat a Ti szintetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!