Tb kis könyv hallgatói jogviszony alatt, munka mellett?
Felvettek egy céghez dolgozni, az egyetem mellett gyakornokként dolgoztam, de diákszöveten keresztül foglalkoztattak. Ez utóbbit az interjún nem hangoztattam, nem tartottam fontosnak, meg egyébként is a diákmunkát nem veszik komolyan, így inkább azt mondtam, hogy részmunkaidőben voltam ott. Most, hogy felvettek kérik az "előző munkahelyi papírokat és a TB kiskönyvet". Ebben az esetben mi lenne a jó válasz? Arra is gondoltam, hogy azt mondom, hogy a hallgatói jogviszonyom által biztosított voltam, ezért nem fizetett utánam a cég TB-t, de nem vagyok benne biztos, hogy ez így működik.
Vagy mondjam meg utólag az igazat?
Ha diákként munkát vállalat akkor is meg kell fizetned a munkaviszonyod a a járulêkokat.
Mond az igazat.
Köszönöm. Igen meg kell, de alig kell adót fizetni, például TB-t nem kell, mert a hallgatói jogviszonyból adódóan fizetve van.
Közben elmondtam a HR-esnek az igazat, nagyon megértőnek tűnt, azt mondta, hogy ne aggódjak emiatt, majd holnap ha megyek be aláírni a papírokat, akkor megbeszélünk mindent. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!