Ha középfokú nyelvtudásomat, szeretném fejleszteni felsőfokúra, érdemes kimennem külföldre?
Nincs csak egy OKJ-s végzettségem, CAD-CAM informatikus.
Angliában is mindenhol, a minimálbért adják. Csak az a kérdés, hogy milyen végzettséggel kellene kimennem, hogy a minimálbérnél jobban keressek, meg hogy fejlesszem a nyelvtudásom is.
Istenem, most Te kötözködni jöttél vagy tényleg ennyire nem érted?
Középfokú spanyol nyelvvizsgán "a vízvezeték csőtörése anyagelfáradás miatt" - című irományt kellett fordítanom - szerinted az utca emberével erről fogtok beszélni?
Az, hogy az utca emberének anyanyelve az adott nyelv, az nem jelenti azt, hogy Te anyanyelvi szinten meg fogod tudni tanulni az utca emberétől.
Tudsz ügyintézni angolul, pl? Be tudsz menni egy telefontársasághoz szerződést kötni és a szerződésben lévő minden szót PONTOSAN megérteni? stb.
"Annyiban igazad van, kérdező, hogy a nyelv apró "mozzanatait", amire egy anyanyelvi szinthez szükség van,"
Igen, ebben igazad van, csak ez irtóra nem elég egy felsőfokú nyelvvizsgához - márpedig a kérdező a kérdésében ezt írta:
"Ha középfokú nyelvtudásomat, szeretném fejleszteni felsőfokúra, érdemes kimennem külföldre?"
Hiába tanultam meg, hogy Spanyolországban az utca embere szinte mindenre azt mondja: sí, claro (igen, világos) meg azt, hogy vale (rendben van) - ettől még nem fogok tudni felsőfokon levizsgázni.
Volt ismerősöm, aki beszélt egy nyelvet, kiment, kint élt 2 évig, hazajött, nagy mellénnyel nekiment a felsőfokú nyelvvizsgának és elhasalt.
Nem véletlenül írtam, amit írtam - de úgy látszik a kérdező vagy nem hiszi el, vagy jólesik neki vitatkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!