Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehetne tenni azért hogy...

Mit lehetne tenni azért hogy olyan munkát tudjak végezni amit szeretek, és meg is tudom csinálni?

Figyelt kérdés

Egyáltalán honnan lehet azt tudni, hogy mit is szeretnék? Komolyan ha valaki nem tudja mi lenne neki igazán jó szakma, munkahely, karrier? Vagy ha lenne is elképzelés, az meg vagy nem keresett, vagy nem fizet jól, vagy nincs is ilyen pozíció (az mindegy hogy mi végülis).

Pl. van aki tanult 3-4 évet hogy legyen egy - akkor még úgy gondolta - jó szakmája, aztán mehet vele a gyárba.

Ki tudna ebben segíteni, karrier tanácsadó, életvitel tanácsadó, netán pszichológus? Köszi

2017. márc. 2. 14:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Pl. ez:

[link]

Hozzá kell, hogy tegyem: nem tudok róla semmit, nem jártam nála, nekem is a kereső hozta ki :-) - de esetleg megoldás lehet a problémádra.

2017. márc. 2. 14:39
 2/5 A kérdező kommentje:
A gond ezzel az, hogy 26 éves vagyok. Ilyenkor nekiállni tanulni... akkor meg megélni nincs miből. A már meglévő tudással kéne valamit kezdeni, vagy esetleg max. 1 éves tanfolyamot végezni. Esetleg vállalkozni? Csak nincs ötlet hogy mit érdemes.
2017. márc. 2. 15:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Tanulni sosem késő!! :-) (első vagyok)

Szinte az egész életemet végig tanultam - így tudtam mindig talpon maradni - és nem utolsó sorban elmondhatom magamról azt, hogy szinte minden gyerekkori vágyamat beteljesítettem, amit meg akartam valósítani, így nem vagyok egy megkeseredett ember.

Bár itt a gyakorin csak az a VALAKI, akinek diplomája van - én mégis elégedett vagyok a SAJÁT életemmel (azért hangsúlyoztam, mert nem az elvárásoknak akarok megfelelni)

Szóval vizsgáld meg, mi az, ami érdekel, kezdj el azzal foglalkozni, s addig, amíg nem tudsz megélni abból, addig meg dolgozz valamit. Nekem szinte mindig úgy voltak meg a váltásaim, hogy főállás mellett elkezdtem tanulni, csinálni valamit, s mikor már elég jól ment, akkor váltottam.

Vállalkozást, ha csak nincs nagyon sok pénzed és/vagy nagyon jó szaktudásod, akkor egyenlőre nem javaslom. nem túlságosan kedvező a környezet a magas adók miatt.

2017. márc. 2. 16:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és az lemaradt, hogy úgy meg különösképpen ne vállalkozz, hogy fogalmad sincs róla Neked magadnak sem, mit szeretnél.
2017. márc. 2. 16:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt Te magad is meg tudod oldani. Igazából önismeret kérdése az egész.

Tegyél fel magadnak egy sor kérdést:

- Mi az ami boldoggá tesz?

- Mi az amiben ügyes vagyok?

- Mi a hobbim?

- Mi az amiben úgy érzem ki tudok teljesedni?

Ez így nagyon bullshit szagú, de ez a folyamat eleje. Aztán találd ki, hogy ezekből hogyan tudnál pénzt csinálni? Van-e rá kereslet? Ha igen, akkor reálisan el tudod-e érni a célcsoportot?

Talán annyit hozzátennék személyes tapasztalatból, hogy sokszor nem látja az ember a fától az erdőt. Nekem is anno ott volt a válasz a szemem előtt és annyira evidensnek tűnt, hogy eszembe sem jutott, mivel az adott tevékenység nekem már olyan volt, mint a levegő. Aztán rájöttem, hogy abból kéne pénzt csinálni. Ennek a gondolatnak már 10 éve és 6 éve ebből a dologból élek. :) Kívánom, hogy neked is legyen kitartásod és szerencséd és persze mindenek előtt megtaláld azt, amit csinálni szeretnél!

2017. márc. 2. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!