Havi kb 400 ezer Ft nettó jövedelem mire elég Bp-en?
Amit eddig tudunk 30E+120E =150E
A 120 baromi sok kajára ahogy írták előttem.
De még így is van 250 ezer ami kifolyik a kezedből. Legyen a rezsi 50-70, de még akkor is a kisebb fele a fizudnak meg van még. Na az a kérdés azt mire baszarintod el?
Kocsit mennyire használod? Szervizigényes? Mennyit tankolsz el 1 hónapra? Ténylegesen kell annyit használni a kocsit?
Koszi a valaszokat.
A fizetesem tobbi resze elmegy szorakozasra, mozira, kirandulasra, vasarlasra. Van egy baratnom, akire szinten szoktam kolteni, meglepem ajandekokkal viszonylag gyakrabban. Ezen kivul haverokkal beulunk heti 1-2x valahova, also hangon olyankor is elmegy 10 ezer Ft. Mielott valaki azt hinne, hogy seggreszegre iszom magam, elarulom hogy nem, belvarosi beulus helyeken 10 ezer Ft-bol kijon par ital es ennyi. Ezen kivul a parommal elszoktunk menni wellness hetvegere, valamint en edzeni is jarok, a berlet szinten 20 ezer Ft egy honapra (az korlatlan). Automat eleg gyakran hasznalom, a benzin havi szinten kb 40-45 ezer Ft, a rezsi meg szinten ugyanennyi. 90nm2-es a lakasom, amit egyedul nem hasznalok ki, valoszinuleg el fogom adni es kisebbe koltozom, mert viszi a penzt. Most igy ennyi fix kiadas jutott eszembe, ha van kerdes szivesen valaszolok ra.
Én írtam korábban, hogy ketten a duplájából élünk.
Szórakozás, mozi, kirándulás, vásárlás, barátnőnek rendszeres ajándékok, wellness hétvégék, konditerem, és megengedheted magadnak, hogy 10 ezerért beülj pár italra, heti 1-2x. Neked mi számítana dőzsölésnek, ha ez az alap?
Na, akkor "megfogom" Neked a pénzt :-) (17-es vagyok)
Azt írod: "Csak az étkezés havi 120 ezer Ft."
Ez ugyebár napi 4 ezer ft, ami nagyon sok - szerintem igen jó étrenddel is ki lehet jönni egyedül napi 2500-ból, de legyen 3 ezer ft. ha csak ennyire lecsökkented, már akkor megvan az anyukádnak küldött havi 30 ezer ft. (Csak zárójelben írom: nekünk NAPI 1000 ft jut 2 főre(!) úgy, hogy abból ki kell jöjjön a reggeli, ebéd, vacsora. Nem könnyű, de megoldható)
Segítségül - hogy lásd, nem a levegőbe beszélek - belinkelek egy oldalt, ahol még dietetikus állította össze az étrendet az egészséges étkezés jegyében.
Itt napi 1.200-1500-ból kényelmesen meg van az ebéded.
Aztán: lakást minél sürgősebben eladni - ugyan minek Neked egyedül egy 90 nm-es lakás? Még 2 embernek is elég egy 40-50 nm-es.
Szerintem a benzinen is lehetne spórolni- de ezt te tudod...
Ami viszont nagyon fontos lenne: havi minimum 50 ezer ft-ot félretenni. Most mennyi félretett pénzed van? Semennyi? Hát az nagy baj!!! (ha így van) Mi történne Veled, ha egyik pillanatról a másikra nem lenne ekkora bevételed, csak a fele? (mondjuk megszűnik a munkahelyed és csak alacsonyabb fizetésért tudsz elhelyezkedni, stb.)
vajon a barátok akkor is barátok maradnának? (ugye érted, mire célzok? :-) )
Addig ne légy nyugton, amíg legalább 6 havi tartalékod nincs (legalább a lakásrezsire és kajára) - ez lenne az anyagi függetlenség első lépése.
Nem mondom, hogy ne élvezd az életet, csak első legyen a rezsi, a második a félretett pénz, utána jöhet a kaja, anyukád, barátnő, autó, szórakozás, stb.
Húzd meg kicsit a "gatyamadzagot", mert félretenni muszáj lenne tudnod ebből a pénzből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!