Havi kb 400 ezer Ft nettó jövedelem mire elég Bp-en?
Aki meg azt gondolja, hogy 400 ezer ft kevés 1 főre, nem lehet "dőzsölni", az meg nem tudja beosztani a pénzt (ez elsősorban 12-esnek szólt)
Kérdező, 120 a kaja (bár szerintem 1 főre az is nagyon-nagyon sok, még tudatos étkezéssel is), 30 a kocsi törlesztő, ez 150 idáig. Saját lakás rezsije nem hiszem, hogy 30-nál több, benzin kb. 30 ezer - ez 210 ezer. A többi 190 ezer mégis mire megy el?
Első lépésnek kövesd le, hogy mire mennyit költesz. Akkor látni fogod.
Kajára a 120e nagyon sok, fehérjedús sportolói kaja ide vagy oda. 60-ból ki kéne bőven jönni, ha nem lazacon élsz kaviárral.
A többit meg le kell követned, én pl. ezt használtam anno:
Folyik ki a kezeid közül a pénz... nálunk az anyagiak/lakhatás/autó szitu ugyanez, csak épp öten élünk ennyiből, szintén egészséges kajákon, és még félretenni is tudunk.
Azt elhiszem, hogy el lehet költeni 400.000-et egy hónapban, de biztosra veszem hogy ha akarsz, ebből nagyon sokat meg tudnál spórolni.
Gyakorlatilag dupla annyit is el lehet költeni, ha impulzusvásárló az ember és megveszi amit meglát és megtetszik, vagy amiről úgy gondolja, hogy valamikor majd kell és mért ne vehetné meg.
Egy főre négyszáz elég sok, még feléből is bőven ki lehet jönni. Javasolom, hogy egy-két hónapig vezesd a költségeidet, mondjuk egy noteszbe azonnal jegyezd fel mire költöttél, és a blokkokat-számlákat pakold el.
Én beletűzöm egy határidőnaplóba naponként a blokkokat, hónap végén összesítek, analizálok.
Szokj le az impulzusvásárlásról, ne vásárolgass csak úgy időtöltésként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!