Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit jelent az álláshirdetésben...

Mit jelent az álláshirdetésben az elvárások között, hogy intézménnyel szembeni lojalitás?

Figyelt kérdés

2017. febr. 25. 14:07
1 2
 11/13 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%

"ahol ezt külön, írásban hangsúlyozni kell, ott valami baj van eleve"

Ennyi erővel semmit nem kéne hangsúlyozni mert természetes kellene hogy legyen.

Csapatmunka...mindenkitől elvárható hogy képes legyen együtt dolgozni a kollégáival, ez lenne az alap.

Problémamegoldó készség...ez is alap dolog. Elvégre csak azért vesznek fel hogy képes legyél ellátni egy feladatot.

És ugyanígy van a többi is...

2017. febr. 25. 16:56
 12/13 anonim válasza:
70%
ne legyetek már ennyire naívak... lojalitás egy állami szervnél, az nem az, hogy hűséges vagy, és nem mész máshova hanem az, hogy nem like-olod a momentum mozgalmat, különben kirúgnak ( [link] )
2017. febr. 25. 18:18
 13/13 anonim ***** válasza:
12%

A 3-as vagyok. Még sohasem láttam olyan álláshirdetést, ahol a lojalitást külön kiírták volna.

Én Kormánypárti vagyok, a Fidesz-re szoktam szavazni, de nem vagyok párttag. A fenti álláshirdetésre valószínűleg, már megvan, hogy kit vesznek majd fel (Minisztériumból vagy minisztérium alá tartozó intézményből, ahogy a hirdetés kvázi írja), csak kiírták a BM oldalán is a pályázatot. Ez még az MTA kutatóintézetekben is bevett szokás. Sajnos. Remélem, fent nem így van, de nagyon valószínű, egyszóval nem kell izgulni emiatt a pályázat miatt...

Egyébként az EMMI-nél kimondottan rendes, közvetlen főnökök vannak, ez az egyik leg emberközelibb minisztériumunk jelenleg. Nekem, akit "ismerek" onnan, hozzá nem lenne nehéz lojálisnak lennem (és így az EMMI-hez sem). Egy Kft., ezt nem írja, de a legtöbb Kft-nél vért izzadnék, hogy lojális maradjak!

Na, igen, közismert DK-s ként, közismert MSZP-s ként nem fognak felvenni senkit ilyen állásba, itt inkább ezt jelenti a lojalitás (azt, hogy nem vagy teljesen ellenzéke a jelenlegi kormányzó pártoknak).

Te, pl. MSZP-s kormány miniszterként felvennél egy nagy Fideszest a minisztériumodba?

Az a baj, hogy a "lopalitás" ma leginkább a KKV szektort (maffiózó vállalkozók) és pl. az egyetemekhez köthető, azokkal helyileg/munkaerő/eszközök terén összefonódó kis cégeket jellemzi... Ill. sok esetben az EU-s pénzek alsó-közép szinteken megvalósuló felhasználását.

2017. febr. 25. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!