Mit jelent az álláshirdetésben az elvárások között, hogy intézménnyel szembeni lojalitás?
"ahol ezt külön, írásban hangsúlyozni kell, ott valami baj van eleve"
Ennyi erővel semmit nem kéne hangsúlyozni mert természetes kellene hogy legyen.
Csapatmunka...mindenkitől elvárható hogy képes legyen együtt dolgozni a kollégáival, ez lenne az alap.
Problémamegoldó készség...ez is alap dolog. Elvégre csak azért vesznek fel hogy képes legyél ellátni egy feladatot.
És ugyanígy van a többi is...
A 3-as vagyok. Még sohasem láttam olyan álláshirdetést, ahol a lojalitást külön kiírták volna.
Én Kormánypárti vagyok, a Fidesz-re szoktam szavazni, de nem vagyok párttag. A fenti álláshirdetésre valószínűleg, már megvan, hogy kit vesznek majd fel (Minisztériumból vagy minisztérium alá tartozó intézményből, ahogy a hirdetés kvázi írja), csak kiírták a BM oldalán is a pályázatot. Ez még az MTA kutatóintézetekben is bevett szokás. Sajnos. Remélem, fent nem így van, de nagyon valószínű, egyszóval nem kell izgulni emiatt a pályázat miatt...
Egyébként az EMMI-nél kimondottan rendes, közvetlen főnökök vannak, ez az egyik leg emberközelibb minisztériumunk jelenleg. Nekem, akit "ismerek" onnan, hozzá nem lenne nehéz lojálisnak lennem (és így az EMMI-hez sem). Egy Kft., ezt nem írja, de a legtöbb Kft-nél vért izzadnék, hogy lojális maradjak!
Na, igen, közismert DK-s ként, közismert MSZP-s ként nem fognak felvenni senkit ilyen állásba, itt inkább ezt jelenti a lojalitás (azt, hogy nem vagy teljesen ellenzéke a jelenlegi kormányzó pártoknak).
Te, pl. MSZP-s kormány miniszterként felvennél egy nagy Fideszest a minisztériumodba?
Az a baj, hogy a "lopalitás" ma leginkább a KKV szektort (maffiózó vállalkozók) és pl. az egyetemekhez köthető, azokkal helyileg/munkaerő/eszközök terén összefonódó kis cégeket jellemzi... Ill. sok esetben az EU-s pénzek alsó-közép szinteken megvalósuló felhasználását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!