Miért kérdezik meg a cégek, hogy mennyi a bérigény, ha aztán kevesebbet ad?
A párommal mindketten belefutottunk ebbe. Neki az előző munkahelyén 100 ezer forinttal kevesebbet adtak a próbaidőre, mondván, hogy utána megkapja, amit kért. Elvállalta, mert rá volt szorulva, de a próbaidő lejárta után is csak 60 ezer forinttal adtak neki többet, emiatt fel is mondott.
Én nemrég voltam egy állásinterjún, itthon előre kiszámoltam, hogy mi az a minimum, amiből meg tudnék élni. Rá is kérdeztek, hogy mennyi a bérigényem, hozzátenném, hogy nem sok, valóban csak a minimumokat fedezné, ennek ellenére megkaptam az ajánlatot, a próbaidőre 40 ezer forinttal fizetnének kevesebbet, utána emelnék meg arra, amit kértem.
Nem értem, hogy miért kérdeznek rá a bérigényre, ha kevesebbet akarnak adni? Szerintem a legtöbb ember itt nem egy átlagot mond, amiért dolgozna, hanem a minimumot, amiért megéri neki felkelni, mert mellette nem hal éhen.
Vagy én csinálom rosszul és inkább mondjak legközelebb többet az elvártnál? Attól félek, hogy akkor meg az lenne a gond, hogy túl magasak az elvárásaim.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!