Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Netto 200. 000 Ft-ból milyen...

Netto 200. 000 Ft-ból milyen körülmények között lehet élni Pesten?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert elképzelésem sincs, és nem akarok abba a hibába beleesni, hogy elszórom a pénzt hónap elején. Milyen lakást lehet ebből a pénzből bérelni, vagy csak szobát érdemes? Ha nincs semmi extra igényem, csak mondjuk moziba menni havi egyszer, akkor még lehet valamit esetleg félre is rakni?
2017. febr. 24. 10:25
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

Haha, ez haláli, mennyit tudjátok marni egymást egy h*lyeségen :D. Nem mindegy ki mennyiből jön ki vagy mennyit állít, nem is értem a pozíciókat, hogy egyik fél miért ideges a másikra, a másik viszont. :D Szabad emberek vagyunk, mindenki annyiból hal éhen, amennyiből akar :).

Lehet 90-95%-ban gabonát is enni, nem fogsz belehalni, honnan tudod, amikor nem is láttad, hogy bárki próbálta volna? :D. Csomó ősi nép élt azon, akkor nem volt napi 0,5 kg csirkemellfilé, mégis sikeres civilizációk voltak :D. Nyilván ha nagy kiszerelésben, akciósan stb. valahogy hozzájutsz egy két ilyen dologhoz, és azokra alapozol, akár 15-20 ezerből is ki lehet jönni és nem lesz semmi baj a vérképeddel. Más kérdés, hogy az emberek nagy része szereti elengedni magát és megvenni azt, amit megkíván. Ezek sokszor még egészséges dolgok is. Úgy pedig könnyen el tud szaladni. A kaja trükkös, mert akár ha nem akciósan veszed, kicsit megszalad egy-két termék, akkor simán lehet havi 100 ezer is a kajád és mégis főzöl magadnak meg boltban vásárolsz nem éttermekben, kifőzdékben eszel.

Szerintem ezen felesleges marni egymást, bár én jól szórakoztam rajta :D.

Az ilyen megélhetési kérdésekben a lényeg, hogy a létezésnek több szintje van. Nyilván havi 2 millióból is érezheted úgy, hogy épp, hogy kijössz és nem te vagy az angol királynő, ez még nem is nagy állítás. Sok kicsi össze tud adódni. De ha a túlélés a cél, még városban is, el tudom képzelni, hogy valaki kb. a semmiből él és azért eléldegél, nem fog pár hónapon belül meghalni. Mittomén, sokan élnek egymás nyakán, kevesebbet fürdenek, kevesebb áramot használnak, mondjuk otthon sütik a kenyeret a nagy kiszerelésben megvett lisztből és azt eszik, nyilván nem mennek sehova, nem vesznek semmit, megvárják, hogy ingyen valahonnan el lehessen hozni... sajnos ez is a magyar valóság. Mindenkinek a saját életével kell megelégednie, mindnek lehetnek előnyei-hátrányai, a full csöves életmódnak is van egy szépsége és vezetői pozícióban lévő emberek élete is elég nyomorúságos sok tekintetben. Egészséggel jönni elég visszás, amikor látjuk, hogy kb. mindenki egészségtelen itthon és nem azért mert keveset költenek kajára :D.

2021. ápr. 18. 02:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!