Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit kéne most tennem vagy mit...

Mit kéne most tennem vagy mit tehetek? Meg teheti ezt velem?

Figyelt kérdés
Közmunkaprogramban vagyok munkairányító. Február 28-án lejár a szerződésem. Február hónapban végig tápénzen vagyok mert 10 hetes kismama vagyok. Ma bementem a közvetlen főnökömhöz aki mosolyogva közölte hogy nem vesz vissza márciussal. Azt is mondta hogy azért mert veszélyeztetett kismama vagyok. (2 vetélésem volt 1,5 éven belül) Szeptemberre vagyok kiírva. Annyit sikerült kihámoznom a mondókájából hogy ha vissza is vesz akkor is csak segédmunkásnak. Két munkaterület van. A városban közterületek rendben tartása, és van 5 ha föld ahol zöldségeket termesztünk.Decemberben megbeszéltük hogy mivel babát szeretnék így márciustól én bent lennék a városban mint munkairányító. Kint a földön meg lenne egy másik. Ez addig oké. De ma azt mondta hogy mégsem. Neki olyan munkairányító kell aki ugyan úgy beáll dolgozni a többiekkel. (Én ezt csináltam 4 évig munkairányítókén.) A városban a közmunkások csoportvezetői közül egyedül én voltam az aki dolgozott a brigádjával együtt. Még én voltam megszólva hogy én miért csinálom.Nem volt egyébként benne a munkaköri leírásomban.Tehát miért nem tud engem vissza venni mint munkairányító ha nincs is a munkakörömben az hogy nekem is csinálni kell? Technikusi végzetségem van.

2017. febr. 21. 16:42
 1/5 anonim ***** válasza:
20%

Bejelentetten dolgozol, igaz? Határozatlan vagy határozott időre szól a szerződésed?

Ha határozatlan időre szól a szerződésed, akkor nyugodj meg. Mivel terhes vagy, nem rúghat ki (ilyen nincs, hogy nem vesz vissza, persze próbálkozik vele), valamint ha az orvos erről igazolást ad (pl. nem emelhetsz, nem állhatsz négy órán át vagy hasonló), állapotodnak megfelelő munkakörbe kell helyeznie.

Szerintem a legegyszerűbb az lenne, ha az orvos kiírna táppénzre a terhesség ideje alatt. Ha ez nem megy, akkor érdemes volna munkajogász segítségét kérni, ő pontosan meg tudja mondani, mit lehet ilyenkor tenni.

Egy biztos, ha határozatlan idejű szerződésed van, ne írj alá közös megegyezést (bepalizás) és ne fogadd el a felmondásukat (ez pedig egyszerűen jogsértő).

2017. febr. 21. 17:00
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

Első olvasd el a kérdést, határozott szerződése van.

Tehát mivel lejár, nincs hova visszavegyen.

Köthetnek újat de nem fognak. Azért, hogy végig táppénzen legyél? Elég érthető...

2017. febr. 21. 17:07
 3/5 A kérdező kommentje:

Határozott idejű a szerződésem. Február 28-án lejár.

Azt megteheti hogy vissza vesz mint segédmunkást? Mivel akkor a munkaköröm megváltozik. Eddig ugye nem volt benne hogy nekem is be kell állnom a többiekkel dolgozni de mégis megtettem. (lehet hogy nem kellett volna) De a segédmunkás munkakör ugye más munkakör lesz. Nehezebb mivel kötelező ugye dolgoznom a többiekkel.

Nem a munka része az amivel bajom van. Hanem azzal hogy kijelentette hogy azért nem vesz vissza mert kismama vagyok. Mi lett volna ha nem mondom meg neki csak miután aláírtuk a márciusi szerződést? Akkor mit csinált volna? Voltam olyan rendes hogy szóltam neki pedig nem is kötelező szólni ha jól tudom.

2017. febr. 21. 17:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem érted úgy látom. Nem változik meg a munkakorod mivel az február 28-an megszűnik. Innentől kezdve bármi történik az új munka, új szerződés, független a korábbitól.

A cégnek nem kell indokolnia miért nem hosszabbít egy határozott szerződést. Innentől kezdve mindegy mit mond.

2017. febr. 21. 17:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm.
2017. febr. 21. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!