Hogyan lehet kezelni azt a gyakori helyzetet, amikor állásinterjúnál a cég minden áron tőlem kér bérigényt, de nem ad támpontot arra, hogy mennyit szándékszik fizetni?
Pedig muszáj lesz.
Engem sosem érdekelt, hogy mi a cég elképzelése. Nekem van elképzelésem az alapján, hogy máshol mennyit adnak aktuálisan.
Ha BP jobban fizet akkor meg ott dolgozom, nem vidéken. Amikor meg vidék fizet jobban akkor meg ott dolgoztam.
Azt elfogadtam mindig, hogy a cég a saját környezetére tekintettel fizet, de ha tudom, hogy máshol jobban járok oda megyek.
Az meg amúgy tapasztalatom, hogyha AMÚGY JÓ VAGY akkor nem fognak elküldeni azért, mert túl sokat kérsz. Hanem megmondják, hogy annyit nem tudnak adni. Velem még soha nem fordult elő, hogy azért ne egyezkedtek volna velem, mert túl sokat kértem. Mindig próbálnak lefaragni a bérből aztán vagy meg tudunk egyezni vagy nem. Olyan már volt, hogy nem. De az már csak rajtad múlik.
Neked kell tudnod, hogy mennyiért vagy hajlandó elvégezni azt a munkát.
Ha kihívod a villanyszerelőt akkor is ő mondja meg mennyiért végzi el a munkát, nem pedig te mondod meg neki hogy mennyit akarsz fizetni.
Ha veszel egy kiló kenyeret akkor is a pék mondja meg hogy mennyiért adja, nem pedig te mondod neki, hogy mennyit vagy hajlandó fizetni.
6. Aminyivel Budapesten töbet kapnék, azt elviszi a lakásbérlet és a haza utazgatás, tehát nem egyértelmű, hol járok jobban.
Volt már cég, aki nem kérdezte mennyit akarok, hanem adott egy ajánlatot, ott talán még valamenyit lehetett is volna felfelé alkudni, de nem tettem, pár hónap múlva bérkorrekció címén emeltek kb. 7 %-ot.
8: A villanyszerelő és a pék szolgáltatást végeznek, magánvállalkozóként, általában behatárolt árakon.
Ha ilyen formában dolgozom, ott mondhatok árat én is, de ha alkalmazottként szeretnék elhelyezkedni, akkor a cég megvezethet azzal, hogy ha kevesebbet kérek, mint amit tudna adni, akkor örül, hogy balekre lelt, ha meg többet mondok, azért nem foglalkozik velem. Volt már rá példa, nem alkudtak, hanem nem jeletkeztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!