Ti ezt hogy oldanátok meg a munka miatt, tanácstalan vagyok?
Már pár hónapja munkanélküli vagyok. Vidéken lakom a szüleimmel...sajnos semmilyen irodai melóra nem vettek fel ami érdekelt...
Most itt vagyok 23 évesen egy érettségivel...
Azon godnolkozom, meg-e érné fel pestre menni a munka miatt? Ott hamarabb találnék-e munkát?
De félek, mert egyedül mennék, család nélkül.
Előbb keressek az interneten munkát, vagy előtt költözzek fel?
Nem tudom hogy legyen, picit félek itt hagyni anyát. rossz lesz nélküle, de nekem a munka lenne a legfontosabb...
Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat.
Rossz kommenteket nem kérek!
:)
már nem tudok nappalin tanulni!
csak hétvége lenne a jó időpont, így viszont megfelelő meló is kell :/
40 éves elmúltam, 2 kisgyerekem van, és 8 órás munkám. Mellette egy okj-s tanfolyamra járok.
Nézz körül, van lehetőség távoktatásra, levelező jellegű képzésre, online képzésre.
Nem kell túlgondolni, vágj bele, és menni fog.
Ha a környéketeken nincs lehetőség, akkor költözz el. Nehéz, félelmetes, de nagyon fiatal vagy, alkalmazkodni fogsz, és pár év múlva könnyebb lesz. Minél tovább vagy munka és képesítés nélkül, annál nehezebb lesz.
Ha tudod, mit akarsz csinálni, akkor ne engedd el, haladj a célod felé.
Nem olyan komplikált, csak belevágni nehéz.
Sok sikert!
Nem tudom, mennyire vagy tisztában a budapesti költségekkel, de először mindenféleképpen a környéketeken keresnék állást, gyűjtögetném a pénzt, majd ha összejött olyan 3-4-500 rugó, akkor költöznék csak. Ennyi biztosan kell ahhoz, hogy meg tudj élni, amíg nem találsz munkát Budapesten. 2-3 havi kaució + lakbér + bérlet. Itt Pesten meg biztos, hogy addig mindenféle munkát elvállalnék, amíg nem találok egy olyat, amely mellett le tudnék horgonyozni.
Anyukád ilyen szempontból sajnos irreleváns, gondolom tisztában vagy vele, hogy ő sem fog örökké élni, el kell szakadnod tőle.
Tanulni meg itt talán még több lehetőséged van, mint Nyíregyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!