Milyen foglalkozást ajánlanátok egy csendes, emberkerülő lánynak?
Nem vagyok antiszociális, csak feszélyez, ha sok idegen vesz körül. Nem találom fel magam olyan munkakörökben, ahol ügyfeleket/vendégeket kell kiszolgálni, tájékoztatni. Pedig szinte mindenhol elvárás lenne a jó kommunikációs képesség, ügyfélközpontúság. Magyarországon a szolgáltatásoké a vezető szerep. Mezőgazdaság alapból kiesik, világéletemben városban éltem, semmit nem konyítok se az állatokhoz, se a növényekhez. Könnyűiparban gondolkoztam, de ilyesmivel képtelenség elhelyezkedni, mindent Kínában vagy az EU-ban gyártanak. Műszaki érzékem nincs, hogy gépeket szerelgessek vagy informatikával foglalkozhassak.
Szerintetek merre kellene indulnom? Az is jó, ha csak területet írtok, nem konkrét szakmát, ahol kifizetődő a precizitás, lelkiismeretes munkavégzés, állhatatosság, jó kézügyesség, de nem elvárás a jó kommunikációs képesség.
Hát érdekes, ez így nehéz lenne. Ugyebár egyből kiesik a gazdasági, műszaki, oktatási, vendéglátás, mezőgazdasági területek egyből kiesnek az elmondtak alapján. Tudnám ajánlani:
Éjjeli portás
Szövegfordító
Gyári munkás
Sportoló
Targoncás
Katona
Fotós
Grafikus
Festő, szobrász, jelmeztervező, varrónő, szabó
Ötvösmester, kovács, lakatos, hegesztő
Kamionsofőr
Ellenőr
Zenész
Takarító
Térképész
Restaurátor
Régész
A lényeg , hogy valamilyen speciális szaktudásod legyen, amiért értékelnek ( és békén hagynak ) , ha elvégzed a munkádat.Ha ez nincs , akkor ki fognak használni .
Esetleg könyvelő ?
Precíznek kell lenni , mindent a helyére kell könyvelni , tapasztalat és tudás kell hozzá.
Igen, én is hasonlóakban gondolkodtam, köszönöm a sok ötletet és a megerősítést! Az itt felsoroltak közül szinte mindegyik eszembe jutott (még a sírásó is, de tekintve, hogy huszonéves lány vagyok normál fizikai adottságokkal, ez nem biztos, hogy jó választás lenne. :D)
Inkább a kreativitást, kézügyességet igénylő szakmák felé hajlom. Van némi művészi hajlamom, elsősorban grafika és történetírás terén, de tartok tőle, hogy ez nem lenne elég. Illetve a grafikusok, írók se maguknak dolgoznak, hanem megrendelőknek, nem tudom, hogy ez mennyi kommunikációt, kapcsolattartást igényel.
Néztem a Képzőművészeti Egyetem restaurátor szakát is, de visszariasztott a háromkörös gyakorlati felvételi vizsga. Elképzelni nem tudom, hogyan és hol lehet erre felkészülni, a középiskolában semmi ehhez használható tudást nem szereztem.
#4 Igen, rengeteg terület kiesik sajnos. Főként a felkapott szakmák, amire lenne igény a munkaerőpiacon.
Milyen ellenőrre gondolsz? Nekik általában sok a problémás "ügyfelük".
#5 Jól látod, valóban sokan megpróbáltak kihasználni és elnyomni. Jelentkeztem pár betanított munkára (pl. adatrögzítő), és az a tapasztalatom, hogy már az állásinterjún kiszórják azt, aki zárkózott és nem tudja jól eladni magát. (Én sajnos ez a kategória vagyok.) Pedig a képességeimmel nincs baj, az iskolában is mindig jól teljesítettem. A munka meg semmi képzettséget és kommunikációt nem igényel, szóval nem értem, miért nem képesek megbecsülni a hozzám hasonló munkavállalókat. Mindenképpen szeretnék szaktudást szerezni, csak még nem tudom határozottan, hogy merre induljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!