Egy önbizalomhiányos, csendes ember hogyan tud munkát szerezni a mai világban?
Egy sör meg egy barack előtte.
Viccen kívül, én is ezt szoktam.
Tudom nem így működik és nehéz ezt elfogadni de az emberek 90%át nem érdekli mit és hogy csinálsz. A pénztárost nem fogja érdekelni, hogy te 3 percig keresel egy 10 Ft-ost a pénztárcádban mert utánad még jön 500 másik vevő és nem te leszel az akire emlékezni fog.
Azt gondolnád, hogy mindenki téged néz az utcán pedig ha alsógatyában mászkálnál akkor is MAXIMUM a vacsoránál lennél egy idegen embernél téma de akkor is személytelenül ("Ma volt egy srác/csaj aki alsógatyában mászkált tuti nem 100as) és utána egy életre elfelejtene.
Erre nincs gyógyszer viszont gyógymód van. Beszélgess sokat szóban (személyesen/telefonon) amennyire lehet kerüld a chatelést. Keress olyan programokat ahol szocializálódhatsz (sportcsapat, olvasóklubb, disco) és jó tanács az is amit az előttem lévő ajánlott, hogy olvass hangosan. Mondanám, hogy kreálj magadnak szituációkat és hangosan beszélgess magaddal de az vissza is üthet és rádragadhat.
Gondolj bele abba, hogy te mikor sétálsz az utcán hány ember arcát jegyzed meg míg hazaérsz. Na mások is ennyire jegyeznek meg téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!