Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Még 15 éves vagyok de már...

Még 15 éves vagyok de már nagyba elgondolkodtam azon, hogy mondjuk egyedül meg fogok tudni élni úgy 55-60 ezer forintból, beleértve minden költséget?

Figyelt kérdés
Úgyértem,hogy nem kell majd kölcsönkérjek,nem leszek csóró,hanem minden hónapba megveszem azt amire nekem szükségem van néha finom kaják meg egy-két ruhadarab hónaponta stb... :)
2017. febr. 12. 20:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
Én egyedül élek egy saját garzonlakásban. Bár van elég félrerakott pénzem, de nem szórom el mert akkor újra dolgozhatnák érte szerencsére idehaza. De tapasztalatom az hogy nagyon jól meg lehet élni ennyiből, sőt akár kevesebből is. Persze ruhát turkálóban veszek. A nyaralás sem repülőút szokott lenni, persze megtehetném, hanem például európai kerékpártúra, mivel a mozgás sosem árt. Telleni szokott belőle heti vagy kétheti beteglátogatásra is egy másik városban, busszal. Persze ha csak ennyi lenne az összes rendelkezésemre álló pénzem havonta, és például nem engedhetnék meg magamnak valami rendkívüli kiadást mint mondjuk magán fogorvost, annak már nem örülnék. Vagy például semmi gondom azzal ha mondjuk egy bécsi kerékpártúra alkalmával egyik padon éjszakázom, miközben a bankszámlámon meg ott van sok millió. Más érzés lenne ha semmi sem lenne rajt és úgy éjszakázom ott, az már nem tetszene. Ja és kissé el is híztam ennél kevesebből is, mivel eléggé nyugis az életem.
2017. febr. 12. 20:35
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Ja és azt még hozzáteszem, hogy ha azt a havi mondjuk 50 ezret futószalag melletti gyári munkával keresném meg, akkor egyáltalán nem lennék így megelégdeve hisz akkor túl sokat adok és túl keveset kapok érte cserébe. De otthon tudok dolgozni akkor amikor kedvem van hozzá, vagyis az év 365 napja szabad számomra. És így már az a kevéske 50 ezer Ft is több mint ha mondjuk napi 8-12 óra kötöttséggel lenne 200 000 Ft/hó miközben még főnökök és munkatársak is idegesítenének közben.
2017. febr. 12. 20:54
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
minden további nélkül, csak hetente legyen ennyid, ne havonta
2017. febr. 12. 21:20
 4/14 anonim ***** válasza:
89%

Ha van saját lakásod, nagyon alap szinten el lehet vegetálni ennyiből. Rezsire, nem túl minőségi ételekre éppen futja belőle. A téli fűtésszezonban azért eléggé össze kell húznod magad. Ruházkodás csak turkálóból fog menni. Ha valamelyik háztartási géped felmondaná a szolgálatot, netán megbetegszel és gyógyszer kell, kezdhetsz kétségbeesni, hogy mit eszel a hónap végén. A buszbérlet is súlyos teher lesz a költségvetésednek, legjobb, ha szerzel egy biciklit.

De miért kellene ennyi pénzből egyedül élned? Ennél a minimálbér is több. 15 évesen pedig bőven időben vagy, hogy tanulj és ne csak minimálbéres munkád legyen.

2017. febr. 12. 21:26
 5/14 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem max abban az esetben ha szüleidnél laksz és mindig tele a hűtő.

Saját lakásban a rezsi télen majdnem ennyi, de legyen csak 40ezer.

Ha nem saját, akkor ehhez még jön a bérleti díj vagy törlesztés.

Szóval inkább 150-160 ezer lenne szükséges ahhoz amit írsz, és akkor még egy nem nagy igényű valakinek képzeltelek el.

2017. febr. 12. 21:42
 6/14 anonim ***** válasza:

Majdnem a közmunkán kapsz ennyit. Ebből csak is vegetálni tudsz saját lakással! Ha a rezsit kihozod 30ból szerencsés vagy. 15 (20) ezer kajára se árt. Ez is csak 500ft/nap ami nevetséges összeg Esetleges ruházkodásra, rendkívüli kiadásra se árt félretenni.

Olyan hogy nyaralás vagy szórakozás el lehet felejteni.

Egyik legnagyobb örömöd az lesz ha a boltokban akciósan megveszel valami leértékelt cuccot.

Teljesen egyhangú lesz az életed, látod azt hogy mások fejlődnek haladnak az éltben te meg csak toporogsz egy helyben. Csak az a baj hogy az idő halad ám. A legfontosabbat fogod elfelejteni méghozzá azt hogy ÉLJ!!!

Ha ez kell neked akkor válaszd ezt, de ha nem, teperjél még most mikor fiatal vagy!

Döntés a te kezedben van!

2017. febr. 12. 23:27
 7/14 anonim ***** válasza:

Kizárt dolog, főleg, ha albérletet is kell fizess.

Mindig jöhet valami váratlan kiadás, egy betegség, elromlik a hűtő. Csupa olyan dolog, ami nem várhat a következő fizetésig.

2017. febr. 13. 08:21
 8/14 anonim ***** válasza:
Milyen csodás, mikor az ember úgy szocializálódik, hogy már 15 évesen is a létminimumra készül és megelégszik ennyivel.
2017. febr. 13. 10:17
 9/14 A kérdező kommentje:
Épp ezért tettem fel ezt a kérdést,mert sose voltam semmibe sem sikeres és hogy majd ennyiből is meg fogok-e tudni élni ha muszáj lessz.
2017. febr. 13. 15:51
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Sosem voltál semmiben sikeres? 15 évesen miben akarsz sikeres lenni a minecrafton, meg a matekdolgozaton kívül?
2017. febr. 13. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!