Még 15 éves vagyok de már nagyba elgondolkodtam azon, hogy mondjuk egyedül meg fogok tudni élni úgy 55-60 ezer forintból, beleértve minden költséget?
Ha van saját lakásod, nagyon alap szinten el lehet vegetálni ennyiből. Rezsire, nem túl minőségi ételekre éppen futja belőle. A téli fűtésszezonban azért eléggé össze kell húznod magad. Ruházkodás csak turkálóból fog menni. Ha valamelyik háztartási géped felmondaná a szolgálatot, netán megbetegszel és gyógyszer kell, kezdhetsz kétségbeesni, hogy mit eszel a hónap végén. A buszbérlet is súlyos teher lesz a költségvetésednek, legjobb, ha szerzel egy biciklit.
De miért kellene ennyi pénzből egyedül élned? Ennél a minimálbér is több. 15 évesen pedig bőven időben vagy, hogy tanulj és ne csak minimálbéres munkád legyen.
Szerintem max abban az esetben ha szüleidnél laksz és mindig tele a hűtő.
Saját lakásban a rezsi télen majdnem ennyi, de legyen csak 40ezer.
Ha nem saját, akkor ehhez még jön a bérleti díj vagy törlesztés.
Szóval inkább 150-160 ezer lenne szükséges ahhoz amit írsz, és akkor még egy nem nagy igényű valakinek képzeltelek el.
Majdnem a közmunkán kapsz ennyit. Ebből csak is vegetálni tudsz saját lakással! Ha a rezsit kihozod 30ból szerencsés vagy. 15 (20) ezer kajára se árt. Ez is csak 500ft/nap ami nevetséges összeg Esetleges ruházkodásra, rendkívüli kiadásra se árt félretenni.
Olyan hogy nyaralás vagy szórakozás el lehet felejteni.
Egyik legnagyobb örömöd az lesz ha a boltokban akciósan megveszel valami leértékelt cuccot.
Teljesen egyhangú lesz az életed, látod azt hogy mások fejlődnek haladnak az éltben te meg csak toporogsz egy helyben. Csak az a baj hogy az idő halad ám. A legfontosabbat fogod elfelejteni méghozzá azt hogy ÉLJ!!!
Ha ez kell neked akkor válaszd ezt, de ha nem, teperjél még most mikor fiatal vagy!
Döntés a te kezedben van!
Kizárt dolog, főleg, ha albérletet is kell fizess.
Mindig jöhet valami váratlan kiadás, egy betegség, elromlik a hűtő. Csupa olyan dolog, ami nem várhat a következő fizetésig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!