Nem gondoljátok, hogy túl van reagálva ez az egész munka "dolog"?
Picit hosszú, de kíváncsi vagyok, ki mit gondol. Jöhetnek pozitív és negatív kommentek egyaránt, nem bántotok meg vele! Komolyan érdekel TI mit gondoltok!
Egyrészt értem ezt úgy, hogy az állások betöltéséhez már sokszor nevetségesek az elvárások a munkáltató oldaláról. Érts mindenhez, bármi is legyen a betöltendő pozíció, legyél naprakész a világ dolgaiban, legyél diplomás és min. 2 nyelvet beszélj anyanyelvi szinten. Vagy inkább ne legyél diplomás, mert az mégsem éri meg a munkáltatónak, de legyél helyette csak 20 éves, de tudj annyit az adott területen, mint egy tapasztalt 35 éves. Dolgozz mosolyogva napi 14 órát, és még ezután is lelkesedj a plusz munkáért. A munkád mellett képezd magad, tanulj, de azért ne annyit, hogy az a munkaidőből vegyen el, hanem járj el hétvégén iskolába.
Az emberek pedig mint az agyatlan robotok, mennek a munkába. Kiégve, életuntan, idegesen, mert minden egyes nap meg kell felelni az elvárásoknak, és félelemmel teli, hogy vajon egy "szép" napon nem-e megy be arra a munkahelyén, hogy már nincs rá szükség. Ezzel kelünk, ezzel fekszünk, csak a munka, és erre megy el az egész életünk!!!És mire észbe kapunk, már megöregedtünk, vége az EGYETLEN életünknek, ami során csak gürcöltünk, de mégis miért? Csupán azért, hogy legyen kenyér az asztalon. Nah persze, pénz nélkül nincs élet, éhen halunk, de élet sincs, hiába van pénz!Mert amit megkeresel, nem elég, csak a túlélésre, az pedig nem élet, ha pedig elég lenne arra, hogy igazán élhess, mire azt megkeresed havi szinten, nem marad erőd és időd élni!
Másról sem szól már lassan a mai világ, csak nyomni, nyomni, nyomni a melót, mit számít, ha az egész életünk, csak ebből áll?Csak termeld a hasznod, ha kifulladtál jön helyetted a következő "robot"...
Takarito minden hulyebol lehet, orvosprofesszor viszont nem. Ha ezt az alapveto dolgot nem ertitek, akkor nagyon komoly problemak vannak a fejetekben.
Olyan nincs hogy mindenki orvos vagy mernok lesz, ez egy baromsag, semmi koze a valosaghoz. Egyszeruen az atlagembernek ehhez nincsennek meg a kepessegei.
Eppen ezert teljesen ertelmetlen azon filozofalni hogy mi lenne ha nem lenne takarito meg autoszerelo meg szakmunkas.
ott a pont 22
Én is lehettem volna orvos, meg bírnám tanulni. Csak nem akarok ilyesmivel foglalkozni. Diplomám is van, meg szakmáim, de én mindig is vezetni akartam, aztán rájöttem, hogy a taxi az én utam. És taxis lettem, mert ez érdekel, ezt szeretem csinálni. Nem letudom a fuvarokat, hanem teljesítem. A kettő között marhanagy a különbség. Letudni vagy elvégezni, teljesíteni a munkát. Ez meg is határozza az elvégzett munka minősgét. Ahogy az autószerelőnél is: "Letudtam az olajcserét azon az autón főnök", vagy "elvégeztem a szervízt ezen a Fordon főnök". Melyik hangzik minőségibb, lelkiismeretesebb munkavégzésnek? És a kettő között csak annyi az alapvető különbség, hogy hogyan állsz neki. Szereted csinálni, vagy muszályból csinálod. Örömöd leled benne, vagy csak a pénz és a megfelelési kényszer hajt? Tudok olyan srácról, aki bármi lehetett volna, amíg tanköteles volt nagyon jó jegyei voltak, de egy kukásautón dolgozik. És miért? Az volt az álma. Gyerekként megtetszett neki, ahogy kapaszkodnak a melósok az autón hátul, és ürítik a kukákat az autóba, és elhatározta, hogy ezt akarja csinálni, és ezt is csinálja. Biztos nem veti fel a lóvé, de nagyon valószínű, hogy egy boldog ember.
" Orvosok nem átlagemberek?"
Bizony nem, nagyon nem.
"nem biztos hogy egy orvos megtud javítani egy autót. mert nicnsneke meg hozzáa képességei"
Nem a kepessegei nincsennek meg hozza, hanem a tudasa. De barmikor meg tudna tanulni, egy autoszerelo viszont NEM TUDNA MEGTANULNI amit az orvos tud, ha 100 evig jarna egyetemre, akkor sem.
"MIdnenki bármit megtud tanulni, ha akarja"
Hat ebben qrva nagyot tevedsz baratom. Egy csomo ember leerettsegizni sem tud, nemhogy egy egyetemet elvegezni. Es nem azert mert nem akar, hanem azert mert NEM KEPES RA.
Gondolom te meg felsooktatasi intezmeny kornyeken sem jartal soha.
"Bárki képes bármire"
Baromsag, akarhanyszor is irod le.
"Teát akik orvosin meg mérnőki szakon végeztek el vannak szálkva maguktó"
Tehat annak a megallapitasa hogy egy atlagos kepessegu ember nem kepes elvegezni egy orvosi vagy egy mernoki kepzest az azt jelelnti hogy el vannak szallva maguktol?
ez csak tenymegallapitas.
Ti gyakorlatilag azt tagadjatok hogy az emberek kepessegei kozott nincs kulonbseg. Ez meg viccnek is rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!