Ha számlaképesnek kell lennem, milyen összegeket kell befizetnem magam után? Hogy megy ez az egész dolog?
Adott egy biztosító társaság, ahova jelentkeztem állásra. Számlaképesnek kell lennem, hogy ott dolgozhassak. Azt mondta, hogy az ugyfelkapu.hu-n meg tudom csinálni ingyen. Ez tényleg így van?
És ha megcsináltam, akkor majd fizetéskor mennyit kell leadóznom magam után? 80e Ft fix-et adnak, és azon felül a jutalék. A 80eFt-ot vajon bruttóban értették?
Valaki segítene? Teljesen hülye vagyok ehhez.
És miről kéne nekem számlát kiállítanom? Hogy megkötök egy biztosítási szerződést az ügyféllel?
Óóó, nem értem én ezt.
Gondolom tb-t is magam után kell fizetnem.
Van olyan oldal, ahol utána tudok ennek nézni részletesebben?
Nagyon megköszönöm, ha segít valaki!!!!!
Azt akarják, hogy egyéni vállalkozó legyél.
A 80ezer fix, amit adnak, az bruttó összeg, mivel arról is azámlát kell adnod, nem pedig a biztosító fizeti ki neked bérként.
Neked a jövedelemkivéted, de legalább a mindenkori minmálbér után kell megfizetned a járulékokat, akkor is, ha a bevételed nem éri el a minimálbért, vagy ha egyáltalán nincs bevételed abban a hónapban.
Természetesen a vállalkozásodban nemcsak a jövedelemkivétet és annka adó és járulék vonzatait számolhatod el költségként, hanem más, a váll.tevékenység érdekében felmerült költségeket is (pl gépkocsihasználat, telefonköltség)
Most a minimálbér 73500, ennek a járulékai (bérből levonandó és bér után fizetendő) 32-33 ezer Ft/hó (az ezresre való kerekítés miatt ez változó összeg), plussz a tényleges jövedelemkivét adója, a bruttó kivét szorozva 1,27-tel (a szuperbruttósítás miatt) és ennek a 17%-a fizetendő (itt nincs adójóváírás, mivel egyéni vállalkozó vagy és nem alkalmazott)
Idén ezek az adó és járulék szabályok vannak, hogy mi lesz jövőre, azt majd csak később lehet megtudni.
Az egyéni vállalkozásokra keress rá a neten, ott lehet, hogy megtalálod ezeket részletesen leírva és elmagyarázva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!