Nem gondoljátok, hogy túl van reagálva ez az egész munka "dolog"?
Picit hosszú, de kíváncsi vagyok, ki mit gondol. Jöhetnek pozitív és negatív kommentek egyaránt, nem bántotok meg vele! Komolyan érdekel TI mit gondoltok!
Egyrészt értem ezt úgy, hogy az állások betöltéséhez már sokszor nevetségesek az elvárások a munkáltató oldaláról. Érts mindenhez, bármi is legyen a betöltendő pozíció, legyél naprakész a világ dolgaiban, legyél diplomás és min. 2 nyelvet beszélj anyanyelvi szinten. Vagy inkább ne legyél diplomás, mert az mégsem éri meg a munkáltatónak, de legyél helyette csak 20 éves, de tudj annyit az adott területen, mint egy tapasztalt 35 éves. Dolgozz mosolyogva napi 14 órát, és még ezután is lelkesedj a plusz munkáért. A munkád mellett képezd magad, tanulj, de azért ne annyit, hogy az a munkaidőből vegyen el, hanem járj el hétvégén iskolába.
Az emberek pedig mint az agyatlan robotok, mennek a munkába. Kiégve, életuntan, idegesen, mert minden egyes nap meg kell felelni az elvárásoknak, és félelemmel teli, hogy vajon egy "szép" napon nem-e megy be arra a munkahelyén, hogy már nincs rá szükség. Ezzel kelünk, ezzel fekszünk, csak a munka, és erre megy el az egész életünk!!!És mire észbe kapunk, már megöregedtünk, vége az EGYETLEN életünknek, ami során csak gürcöltünk, de mégis miért? Csupán azért, hogy legyen kenyér az asztalon. Nah persze, pénz nélkül nincs élet, éhen halunk, de élet sincs, hiába van pénz!Mert amit megkeresel, nem elég, csak a túlélésre, az pedig nem élet, ha pedig elég lenne arra, hogy igazán élhess, mire azt megkeresed havi szinten, nem marad erőd és időd élni!
Másról sem szól már lassan a mai világ, csak nyomni, nyomni, nyomni a melót, mit számít, ha az egész életünk, csak ebből áll?Csak termeld a hasznod, ha kifulladtál jön helyetted a következő "robot"...
Ez sajnos pontosan így van.
Amíg munkát kerestem, szakmákkal, diplomával, nyevvizsgával, addig találkoztam az elvárásokkal, és a hozzájuk társuló követelményekkel... Fiatal legyél, sok év tapasztalattal (WTF???) két nyelv, vállald az akár napi 12-14 órákat, agilis legyél, nyitott az újdonságokra, stb stb, és max 150-200 ezer bruttóért... (hehe)
Na kéremszépen, ezért lettem taxis. Majd élek azokból, akik ezt mindet vállalták. Dolgozom akkor, amikor úgy látom, hogy kell és érdemes, és azon felül mindenki bekaphatja. A saját rabszolgám vagyok (illetve az államé, de ezt most hagyjuk), jóformán mindenki belénk törli a lábát (taxisokba) az utcán, az emberek szerint mi vagyunk az alja férgek, de nem érdekel. Én udvariasan elviszem az utasaimat, keresek amennyit keresek, ami nem sok, ha minden kiadást leszámolunk belőle, és ha kint vagyok, akkor sokat kint vagyok, otthon alig. De inkább ez, mint nyolcvan kis-, közép- és felsővezető seggét nyalni, pofázását, arcoskodását eltűrni. Külföldre mennék, csak bizonyos körülmények miatt nem tehetem (ezt is hagyjuk), szóval nekem ez "marad". Azért idézőjelesen, mert ez a meló nekem nem teher, én nagyon szeretem csinálni (sok kollégámmal ellentétben), és remélem a "balegy"-ből borul majd 50-60 év múlva a gödörbe. Hírem is van már a városban, sok utas már ha nem is utazott még velem, de hallott rólam, nappal "udvarias taxis"-ként éjszaka meg "bulitaxi"-ként. Ja igen, nem szép sárga pesti, hanem vidéki mégszebb bordó :)
lényeg: ha olyat csinálsz amit szeretsz, és nem teher, akkor se a fizu se a vele járó munka mennyisége és milyensége nem fog érdekelni.
"Amíg munkát kerestem, szakmákkal, diplomával, nyevvizsgával, addig találkoztam az elvárásokkal, és a hozzájuk társuló követelményekkel... Fiatal legyél, sok év tapasztalattal (WTF???) két nyelv, vállald az akár napi 12-14 órákat, agilis legyél, nyitott az újdonságokra, stb stb, és max 150-200 ezer bruttóért... (hehe) "
ez sem igy van.
hát protekció nélkül én javarészt ilyeneket találtam.
Az más kérdés, hogy bár 4-essel-5-össel diplomáztam, k*rvár@ nem érdekel a diplomám témája, így abban nem is próbáltam elhelyezkedni.
Kérdező részben egyetértek veled részben nem.
Miért Nem: Ha mindneki így gondolkodna hogy egyszer élünk, és minek annyit dolgozni? Akkor nem lennének gyárak, nem lennének épületek, nem lenne ki megsüti neked a péksüteményt, ki gyártja az éelmiszereket amiket az ember boltban megvesz, és stb. meg a klönböző dolgokat. Ezek az emberek akik ezt csinálják és unalmasan , idegesen és stb mennek dolgozni minden egyes nap és így öregszenek meg, Lehet élni oylan életet is hogy midnent magad teremtesz meg, élelmiszert, italt, te szereszeled a dolgokat, építesz magadnak és később talán ebből meg is élhetsz és még unalmas sem lesz az életed. De olyan hogy munka nélkül nincs, neme lehet úgy élni, hoyg az ember semmit nem csinál a másik ember meg dolgozik. Ha mindki így gondolkdona mert midnenki így gondolkodik,ha senki tegyük fel nicns ember a Földön, és csak te vagy egyedül. Felklesz reggel, nem tdusz elmenni sehova mert midnen zárva van, nem tdusz venni dolgokat mert üresek a polcok, nem tudsz mit enni, mert nicnsenek élemiszerek és még soorlhatnám.
A másik részben egyetértek veled: Sok munkáltató, mivel olyannira munkanélkülség van, mármint kb. 10 ezren pályáznaak egy állásért, hogy megtehetik sajnos azt hogy iylen magasra viszik fel az elvárásokat. Sajnos. Pedig nem így kéne, dehát ez van. Én úgy gondolom Magyarországon eleve minek angolul tudni? Magyarországon Magyarul beszéljen az ember MAgyarok között. Külföldön meg angolul, vagy akárhogyan. Minek diploma? Egy diplomás, nem szakmunkás, egy szakmunkás akár kőműves is sokkal többet kell hogy érjen mint egy semmit mondó diploma, midnenki már diplomát akar, ahogy a munkáltatók is. Egy szakmunkásnak nem kell hogy legyen diploma nem elvárás. De ha egy műszaki mittudomén villamosmérnök nem talál magának mukát, elvégzi a villanyszerelőit, persze hogy őt veszik fel. Ha ugyanannyi fizetést kér érte, mint egy egyszerű villanyszerelő. Sajnos sok az ember a Földön, és egyre kevsebb a munka, és több midnent már gépek írányitanak, és nem kell annyi munkaerő , ezért van versenyzés a állás keresésekben. Munkáltatók pedig tudnak választani. Mivel sokan jelentkeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!