Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha elvégzem az egyetemet, de...

Ha elvégzem az egyetemet, de nyelvvizsga hiányában nem kapok diplomát, így van esélyem munkát találni a szakmámban?

Figyelt kérdés
Programtervező informatikusnak tanulok, az államvizsgáig bezárólag mindent elvégzek, de egyszerűen nem mennek a nyelvek és képtelen vagyok megcsinálni a nyelvvizsgát.

2017. febr. 5. 12:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%

#9-es a munkaerõpiacot nem érdekli a rinyàtok.

Szakítani kell rà idõt két alvàs és partizàs között.

Sõt tovàbb megyek én proginf suli mellett elmentem dolgozni màr az elején plusz megtanultam angolul is.

Aludj kevesebbet,aludni a sírban kell,csökkentsd le 4 óràra,old meg.

Munkàltatókat két dolog érdekli Szakmai tapasztalat + nyelvek.

Old meg.

2017. febr. 5. 14:46
 12/18 A kérdező kommentje:

#10: Hát ez finoman szólva nem így van. Egy c++ programozáshoz kb 10, max 20 szót kell tudni, de más programnyelveknél is hasonló a helyzet, egy középfokú nyelvvizsgán 2000 szó az elvárt, ez nekem távolról sem tűnik ugyanolyannak :D

Nekem tényleg nem mennek a nyelvek, a témavezetőm 50 éves, és fél éve tanul angolul és már jobban tud, nálam, én meg vagy 15 évig tanultam, és nem tudok átmenni a vizsgán. A tesómék alig tanultak valamit angol órán és simán átment elsőre..., szóval nem azon múlik, hogy ki mennyit tanul, hanem mennyi érzéke van hozzá.

2017. febr. 5. 14:57
 13/18 anonim ***** válasza:
74%

Akkor nem lesz karriered talàn talàlsz majd nettó 150-ért melót egy kis sz_r kft-nél.

És teheted a kezed össze.

Képezd magad nyelvekben,menj különtanàrhoz.

2017. febr. 5. 15:02
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyetem elvégzése előtt nagyon sok programtervező informatikusnak már állást kínálnak.

És igen, van lehetőséged egyetemi végzettség nélkül is és nyelvvizsga hiányában egyetemi végzettséget igazoló papírral is szakmai munkát találnod.

Ám ajánlom, hogy nagyon feküdj rá a nyelv tanulásra és legyen meg a diplomád, hamar. Nem kéne eldobni a diplomát csak azért, mert nem megy a nyelvtanulás.

De ha elhatároztad, hogy nem akarod soha megcsinálni a nyelvvizsgát (képtelen vagy rá és ebbe belenyugszol). Akkor is van lehetőséged. Csak nem multinál.

2017. febr. 5. 15:07
 15/18 anonim ***** válasza:
87%

Az aludj 4 órát és dolgozd halálra magad, amíg depressziós nem leszel és nem kezded el magadnak bizonyítani mennyit tudsz azzal, hogy ideköltözöl GYK-ra és mindenkit lealázol, hogy magad jobb színben tüntessed fel - nagyon rossz példa.

Nem kell 4 órát aludni naponta ahhoz, hogy értelmes és sikeres legyél.

2017. febr. 5. 15:09
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Látod?

Úgy érzed, neked nem megy az angol, mert ez-az, mint ahogy másnak nem megy a matek.

De kapod az oltást, hogy ilyen nincs, akkor is tanulj_angolul. Igazuk lehet/van, de mi van, ha neked TÉNYLEG bajom van az angol nyelvvel?

Nekem is bajom van vele.

Programozni?

Elnézést, de másabb az, hogy a gugliba beütöd azt, hogy "java color" és az első "szembejövő" példakódot kipróbálod, mint az, hogy folyékonyan valakivel beszélj 10 percig.

Programozási nyelvek? Csak be kell "tolni", hogy for ciklus, meg ilyenek, de még jelentésüket se kell tudni. "for" helyett lehetne "black" is, mert miért ne?

Nyelvvizsga?

Ki lehet törölni vele a feneket, hogy ha az állásinterjún nem tudsz megszólalni normálisan, nem tudsz a "meeting"-en előadni a nem-tudom-mit.

#7: ez esetleg akkor igaz, ha nagyon-nagyon jó programozó az illető.

De inkább keresnek tovább, mind addig, ameddig nem találnak egy olyant, aki tud angolul elfogadható szinten.

És miért kifogás? Amikor valakinek nem megy a matek, a rajz, stb, ott miért nem lehet azt mondani, hogy "mindez csak kifogás"?

Emellett azért is lehet, hogy nem megy, mert ott van benned, hogy "kötelező", "elvárt", "fúj"...Miért ne?

Esetleg próbálj meg más nyelvet, hátha az a másik nyelv megy.

Ha nem, akkor annyi marad, hogy nagyon, de nagyon gyakorlod a programozást. De lehet, hogy hiába, mert nem egy helyen azt olvasom, hogy "ha nem tudsz angolul, egy bizonyos szinten megrekedsz".

2017. febr. 5. 15:24
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

El lehet helyezkedni diploma nélkül is, nekem is elég sok olyan kollégám van akinek 1-2 tárgy vagy államvizsga hiányzik a diplomához.

Továbbá egyáltalán nem kell minden programozó/tesztelő/üzemeltető stb. álláshoz folyékony angol nyelvtudás. Én is olvasni jól tudok, a szakmai részt pláne, de beszélni nem igazán tudnék az alapfokon túl. Szimplán annyi a helyzet, hogy így kiesnek az olyan állások, ahol elvárják az angol nyelvű munkavégzés (telefonálás, e-mailezgetés külföldiekkel), de őszintén szólva nem olyan túl sok ilyennel találkoztam. Pár nagyobb multinál kel angol/német, de amúgy nem foglalkoznak ezzel túlságosan.

VISZONT ha megtudják, hogy azért nincs diplomád, mert képtelen voltál egy nyamvadt középszintű nyelvvizsgát összekotorni, hát az eléggé sz..r színben fog feltüntetni. Nem maga a nyelvtudás hiánya miatt, hanem azért, mert nincs kitartásod ennyihez se. Amikor nekem nagyon kellett a papír, akkor gyakorlatilag nulla szintről húztam fel magam 2 hónap alatt egy angol tanfolyamon. Ha nincs pénzed egy ilyen tanfolyamra, akkor meg kapd össze magad, gondolom még hónapjaid vannak és készülj magadtól.

2017. febr. 5. 18:17
 18/18 A kérdező kommentje:

A #10-esnek nagyjából jól leírtad, csak ha jól sejtem, ő nem tud programozni, ezért nem írtam le, de így van.

Persze tudni kell angolul, a program dokumentációk is angolul vannak, meg egyéb internetes leírás, de még az sincs egy nyelvvizsga szintjén. Az írásbeli részén majdnem átmentem, de a szóbelin meg fasorban sem vagyok. Legutóbbi vizsgán is az volt, hogy két nő nagyon mérgesen néz rám, elém tolnak egy képet, amin kb nem volt semmi, és akkor "na beszélj"

Annyira soha az életben nem fogok tudni angolul, hogy állásinterjún beszélgessek.

Tanultam 4 évig németet, de az rosszabb. Abban olyan hosszú, tanulhatatlan szavak vannak, meg olyan logikátlan a nyelvtan is, minden rendhagyó, hogy a falnak futottam tőle. Az angolban legalább a nyelvtant ki lehet logikával sakkozni.

Nem hiszem, hogy 0-ról meg tudnék tanulni egy másik nyelvet középfokúra, kivéve, ha azokból nem várnak el ennyit.

2017. febr. 5. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!