Érdemes valakinek versenyszférából állami szférába átmenni?
utolsó, te mit dolgoztál????
Dolgoztam állami szférában.
Fizetés az semmi, egész nap rohangáltam mert mások állandóan cs*sztek rám, a főnököm bunkó állat volt és szivatott, és az egész rendszer, amiben dolgoztam katasztrófa. Ez pedig az én munkavégzésem hátráltatta adott esetben, aztán persze velem kiabáltak... Meg volt, hogy a fél épület b*szott megcsinálni valamit és már nekem kellett más munkájával foglalkozni..nem köszi.
Nem biztos hogy kamu az ....
Mindig az adott állástól függ.
Egy diplomával és egy nyelvvizsgával az állami szférában egy pályakezdő ügyintézőnek megvan a 155-160 nettója...
Cserébe kevesebb a munkája ,fűtött irodában dolgozhat ( nálunk úgy fűtöttek , hogy télen is egész nap nyitva volt az ablak), pénteken 12 után hazamehet, van utazási kedvezménye , nagyon nehéz elbocsátani ,
ha szülni megy több év múlva is visszaveszik és nem kell szombat/vasárnap dolgozni.
Elmehetsz 3 hétre betegállományba és utána nem vágnak ki.
Ha van valami gázos ügy , akkor gondolkozhatsz a megoldásán heteken keresztül , vagy hivatkozhatsz a törvényekre.A magánszférában hetente megsértik a törvényeket ,az állami vezetők rettegnek a törvénysértéstől.
Az állam soha nem megy csődbe , mindig van pénz , az
állami bőségszaru végtelen.
Jó persze , el kell viselni , hogy a munkád egy része értelmetlen , meg kell szokni , hogy kétévente átszerveznek , a kollégák egy része síkhülye és gyakorlatilag semmihez sem ért , viszont valakinek az ismerőse , a kollégák másik része meg fúrja egymást , de azért pénzért el lehet viselni.
Be kell tartani egyszerű szabályokat , és minden rendben lesz.
Na és mi nem tetszett ezen a válaszon ?
Dolgoztam köztisztviselőként és magáncégnél is , valós amit írok !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!