Dolgozik valaki nyomdában, esetleg az állami nyomdánál?
Ha igen akkor leírnátok, hogy:
- mi a végzettségetek
- mit dolgoztok
- fizetés
Köszönöm :)
Én Magyarországon és itt kint Angliában is nyomdában dolgozom.
A végzettségem könyvkötő. Otthon egy kis nyomdában dolgoztam, mindent csináltam ott. Kezdve a képeslap kézi hajtogatásától, a gép hajtógatógép, ragasztókötőgép minden. Otthon túlóra nélkül 10 évvel ezelőtt olyan 80-90 ezer forintot vittem haza. Ha volt túlóra (és szinte mindig volt) akkor hazavittem 140-150 ezer forintot is.
Jelenleg is könyvkötőként dolgozom egy nyomdában. Itt szinte csak kézi kötészetet csinálok, ami hajtogatás, csomagolás, mappa, és írótömb készítés, számozás stb a feladatom. Itt ritkán van túlóra (amit nem is bánok, mert elég monoton a munka) így napi 8 órával kézhez kapok 1487 fontot.
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat :)
Másodikhoz szólva: Mindkét fizetést nehéz lenne a mai magyar fizetésre átkonvertálni :) Ugye Anglia teljesen más világ, míg egy akkori 80-90 ezres fizetés nem tudom ma mennyinek felelne meg? :O
2-es vagyok. 10 éve a 80-90 ezres fizetés nagyon jónak számított. Mondjuk olyan mintha ma azt mondanám, hogy otthon megkeresem a 200-250 ezret.
A kinti fizetésem a minimálbérhez viszonyítva nem olyan sok (a minimálbér olyan 1100-1200 font körül van)
Igaz, Anglia más, de itt az árak is magasabbak (albérlet)
A 80-90.000 Ft tíz éve is nagyon gáz volt. Akkoriban ez, a minimálbér felett volt épphogy. Ez ugye 2006-7-ben volt. A mai fizuk az üzemben dolgozóknál olyan 100-140.000 Ft. Ennél magasabbat csak komolyabb gépek kezelői kaphatnak.
Pl.: irkatűző / ragasztókötő gépsor, nyomógép, stb.
A kötészeti gépeken olyan 200-300.000 Ft lehet a limit, a nyomógépeken pedig 300-500.0000 Ft. körül mozognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!