Itthon mikor lesznek ilyen fizetések? :D
Házvetőnőt keresnek Ausztriába egy szállodába. Heti 5 nap 50 órában bruttó 2700 Euró/hó az nettó 1961 Euró/hó +13+14 havi fizetés az egy évben 28 094 Euró nettóban átszámolva forintban 8 709 140 Ft egy évben + 10 ledolgozott év után jár nyugdíj.
Ha esetleg úgy, olyna intenzíven dolgoznak itt is, mint ott.
Ugyanis ha itt egy dolgozótól megkövetelik, hoyg munkaidö alatt nem használhatja a telefont/internetet, akkor már midnenki sikít, hogy rabszolgaszinten van tartva - ott ez alapdolog. Vagy itt ha a napi 8 órában max két rövid (10 perc) szünetet tarthat, akkor mindenki fel van háborodva, ott ez a természetes, söt a legtöbb helyen a cigizéssel töltött idöt is levonják a munkaidöböl.
Emellett azt sem veszed figyelembe, hogy ott a lakhatás, utazás, biztosítások, kaja sokkal többe kerül, mint itt, azaz a végén ami marad, az nem annyival több, mint amit gondolsz.
Akkor jelentsd fel őket az európai emberi jogok biztosnál, mert ez a hozzáállás negatív diszkrimináció a férfiakkal szemben.
.
Magyarországon az elkövetkező évtizedekben nem lesznek olyan magas fizetések, mint Ausztriában. Gondolom, ezt te is tudod, nem tudom, mi volt a célod a kérdéssel.
"Emellett azt sem veszed figyelembe, hogy ott a lakhatás, utazás, biztosítások, kaja sokkal többe kerül, mint itt, azaz a végén ami marad, az nem annyival több, mint amit gondolsz."
Én éltem Ausztriában. A szállodaiparban beljebb nem közel a határhoz Ausztriában jár az ingyenes szállás és napi étkezés is. A magyar határmentén 200 Euróért béreltem a egy szobát. A kaja valamivel drágább mint itthon, de nem sokkal. Visszatérve a hirdetéshez, itt nincs feltüntetve az ingyenes szállás, de egy szobát lehet bérelni a közelben pár száz euróért már havonta. A szállodákban mindenhol biztosított étkezés szokott lenni, bár itt tényleg hatalmas eltérések vannak, nagyon kevés helyen fel is számolnak érte valamennyit, de ez nem szokás kint. Illetve az sem mindegy hányszori étkezés biztosított. Ha meg azt nézed az átlag fizetés itthon olyan 160 ezer forint aztán egy szoba bérlése 40-60 ezer forint egy lerobbant albérleté pedig 100 ezer-nél kezdődik Pesten.
Itthon nem lesznek, menj Ausztriába. Idősgondozó nettó 1200 euro, plusz a 13-14. havi, ingyen szállás a néninél.
Recepciós, szobalány szintén kb uennyi, mellette ingyen 3-szori kaja a hotelben, ingyen szállással.
Tudom, mert barátnőim kint dolgoznak.
Soha.. De ha itt el is éri, kint még több lesz, mert ott is van közben emelés.
'16 januárjában volt kint adócsökkentés, meg is látszott a következő fizetésen.
"de egy szobát lehet bérelni a közelben pár száz euróért már havonta. A szállodákban mindenhol biztosított étkezés szokott lenni"
Mekkora perspektiva, erre mar igazan lehet egy csaladot is alapozni :)
Semmi ertelme atszamolni a fizeteseket, mert Ausztriaban sokkal dragabb minden. Nyilvan amig fiatal az ember es nincs igenye semmi komolyabbra addig el lehet csovezni egy szobaban valahol negyedmagaddal, de amint bejon a parkapcsolat a kepbe, esetleg csaladalapitas, akkor brutalisan megugranak a koltsegek.
ezzel egyutt sem rossz fizetes ez, osztrak szemmel sem, de atszamolni forintba nulla ertelme van.
Amit még hozzátennék, hogy nekem kalkulátorral nettó 1855 Euróra jött ki a pénz.
Plusz amit nem néztem, hogy ez 50 órás munkahétre vonatkozik. A 37,5-re visszaosztva bruttó 2025 Euró a fizetés.
Egyebkent megneztem az emlitett Hotel honlapjat. A legolcsobb szobajuk 204 EUR/ejszaka, atlag 300-400, de van 500 korul is. Es ez egy atlag 4 csillagos osztrak hotel, felpanzioval.
Nezegettem par magyar hotelt, 4 csillagos hotelek Budapesten mar 60 euro/ejszaka aron is vannak...
Na ezert fizetnek ott ennyit, Magyarorszagon meg nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!