Általánosságban: kirúgásból vagy felmondásból van több?
Figyelt kérdés
Tehát melyiknek nagyobb az esélye: a munkáltató egyszer csak kirúg vagy a munkavállaló mond fel.2017. jan. 26. 18:16
2/7 anonim válasza:
A munkavállaló felmond, mert van olyan munkáltató akiben nincs annyi, hogy közölje, hogy bocsika, de nem kellesz, nem jöttél be, nem téged kerestelek... inkább addig idegeli a beosztottat mígnem az menekülni kényszerül.
3/7 anonim válasza:
Felmondásból, szerintem, főleg, hogy munkaerő hiány van.
5/7 anonim válasza:
2 vagyok.
Több a felmondás, de sok esetben ezt kiprovokálják.
6/7 anonim válasza:
Nem kell provokálni sem ahhoz, hogy sokkal több legyen.
3000+ fős multinál dolgozom, de nem termelő szektorban. A kirúgások száma azt leszámítva ha éppen valami miatt van leépítés éves szinten néhány darabot érnek csak el, a munkahely váltás miatt távozók száma viszont gyakorlatilag napi rendszerességű.
Termelési vonalon a fizikai dolgozók között lehet, hogy nagyobb az arány a kirúgásokat tekintve mint a white collar munkaköröknél, de ott az elvándorlás is még nagyobb, ha a szomszéd gyár két buznyákkal többet kínál már mennek át oda, hiszen úgysincs karrier lehetőség ami miatt megérné maradni.
7/7 Fatal_3rror_ válasza:
Szerintem is sokkal több a felmondás. Saját cégemnél is ezt mondták akik 10-en éve ott dolgoznak, hogy elbocsájtva még csak nagyon kevés ember volt, de ők igazi nagy trógerek voltak. Na meg cégeken belül is megvan az erősebb kutya elv, van akit nem hagynak érvényesülni, és jobban jár ha lelép onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!