Minimálbér emelés kijátszása munkaidő csökkentéssel csak papíron ez lehetséges? Vagy ne higgyem el?
Ismerősöm azzal kábít nem tudom higgyem-e vagy nem, hogy a munkahelyén minimálbért keres, most jan 1-el emelni kellene a cégnek a jogszabály miatt. De a cég nem emel semmit, helyette a napi 8 órás munkaidőket lecsökkenti papíron napi 4-re, 5-re, és erre adja a (tavalyi) minimálbért. Ez így már jogszerű(nek tűnik) mert nem teljes munkaidőben vannak az emberek papíron így maradhat az összeg.
Persze attól hogy papíron csak 4-5 óra attól még ugyanúgy 8 órát kell dolgozni.
Na ezt nem tudom higgyem-e? Létezhet ilyen? Nem csak az a kérdés jogilag működik –e ez a „papírmágia” (mert az még lehet tényleg működhet) hanem azt nem hiszem el hogy vannak dolgozók akikkel ezt le lehet nyeletni és nem áll már lángokban a cég. Hogy nem hagyja ott az összes ember.
Már miéárt lennék ott? Ott van hogy "kérdező"?
Nincs. Akkor nem én vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!