Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehetséges a munkaidő részekre...

Lehetséges a munkaidő részekre osztása?

Figyelt kérdés

Átszervezik a munkahelyemet és felmerült, hogy a munkaköri leírásom is változik, ill. munkaidőm ezután "kötetlen" lesz. Ez annyit jelent, hogy a főnököm igény szerint oszthatja be a munkaidőmet, vagyis a napi nyolc órámat oszthatja akár négy felé is. Így az eddigi két műszak helyett gyakorlatilag igényt tarthatna az egész napomra. Eddig 8-16 óráig, vagy 11-19 óráig tartott a munkaidőm. Ezután 8-22 óráig beoszthatna úgy, hogy ha ledolgoztam az éppen szükséges két órámat, akkor hazamehetnék mondjuk egy óra hosszára, aztán vissza dolgozni, amikor épp szükséges. Aki munka mellett háztartást vezet, annak nem kell mondanom, hogy így tulajdonképpen semmi nem lenne a napomból. Ez nem 8 órás munkaidő, hanem 14 órás. Mindezt kb. 100 e Forint havi fizetésért, mert a bérem természetesen a régi maradna.

Ha ez számít, közalkalmazott vagyok.

Szerintetek megteheti ezt a munkaadóm?

Meg fogok keresni egy munkajogászt, ha ez bizos lesz, mert ha a törvény megengedi a munkáltatónak, hogy így ossza be a dolgozói munkaidejét, akkor más munkahely után kell néznem, de első körben a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi. Volt már valaki hasonló helyzetben?

2016. dec. 5. 19:33
 1/2 anonim ***** válasza:
"100. § A munkáltató - a felek megállapodása alapján - a napi munkaidőt legfeljebb két részletben is beoszthatja (osztott napi munkaidő). A beosztás szerinti napi munkaidők között legalább két óra pihenőidőt kell biztosítani."
2016. dec. 5. 19:52
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2016. dec. 5. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!