Ha osztott munkaidő nincs a szerződésben akkor nem vagyok köteles az osztott munkarendet elfogadni? Mert csak akkor lehetne ha az elején ebben egyezünk meg?
Ha nekem van egy 7-15.30h munkaidőm és a főnök az a szemét kitalálja hogy ezentúl 7-12 majd 16-19.30 dolgozom-én ezt köteles vagyok elfogadni?
Mert ez osztott munkaidő lenne ami lehet de akkor annak benne kell lennie a szerződésben. És nincs.
és ugye az nem úgy megy hogy „akkor beleírjuk” mert akkor az meg szerződésmódosítás az meg akkor él, ha én aláírom.
Szóval mi van ha nemet mondok?
e) A munkáltató - a felek megállapodása alapján - a napi munkaidőt legfeljebb két részletben is beoszthatja. A beosztás szerinti napi munkaidők között legalább két óra pihenőidőt kell biztosítani.
A felek megállaodása!!!! Ez nincs. Részemről nincs megállaodás mert az ugy enem megállapodás hogy a főnök a hasára üt.
A megállapodás az az, hogy írásban fixen mindkét fél által aláírva.
Na ez nincs.
Meg ne lepődj, de általában még "kölcsön" is adhat másik cégnek, bizonyos feltételek mellett. Ha erre külön a munkaszerződés nem tér ki, akkor a kollektív szerződés vagy a mtk kitér, és ezt 99%-nyi munkavállaló nem is ismeri.
Ha nem fogadod el a főnök rigolyáit, akkor sajnos valószínű kereshetsz másik munkahelyet, ahol szintén lesznek rigolyák.
" és ezt 99%-nyi munkavállaló nem is ismeri. "
nem is kell erre van a munkajogász ugye.
Majd holnap megy a telefon és majd a főnök neki elmagyarázza hogy is van ez.
Már volt ilyen szabadság terén amikor a főnök váltig állított valamit hoyg az úgy van (nem úgy volt) majd felkereste a munkajogász hogy magyarázza már el milyen paragrafus alapján van az úgy.... na nagy hirtelen csönd lett és többet szóba se került a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!