Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Volt, hogy egyik nap egyszerűe...

Volt, hogy egyik nap egyszerűen nem mentél be a (gyűlölt) munkahelyedre?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömmel történt az, hogy rettenetesen rossz volt a munka, a körülmények, a fizetés, szinte gyomoridege volt... 3 hét után egy reggel úgy kelt fel, hogy nem érdekli, nem megy be... Aznap reggel betelefonált, hogy késik, majd egyszerűen nem ment be. A telefont sem vette fel. Másnap bement és felmondott. (nem olyan pozícióban dolgozott, hogy "feltűnne" bárkinek is, ha nincs bent, szalag mellett állt, tehát nem irodán volt vagy valami. )

Veled történt már hasonló?

Ha igen, hogyan reagált a főnök?

2017. jan. 19. 15:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Nem volt.
2017. jan. 19. 15:32
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Ilyen nem. Csak olyan, hogy bementem és felmondtam.
2017. jan. 19. 15:32
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
Munkaügyes vagyok, gyakrabban megesik ez mint hinnéd...
2017. jan. 19. 15:34
 4/12 A kérdező kommentje:
És ennek lehet valami következménye? Az ismerősöm esetében nem volt, de nyilván függ attól, hogy mi a munkaterület... Pl. egy logisztikai vezető nem biztos, hogy megtehetné ezt, de egy gyári munkás, takarító hamarabb.. Gondolom én. De emiatt a munkáltató azonnali hatállyal felmondhat? Végül is próbaidő..
2017. jan. 19. 15:38
 5/12 anonim ***** válasza:
86%

Próbaidő alatt nincs következménye AKKOR, ha jelzed. Akkor ugyanis azonnali hatállyal, indoklás nélkül bárki bármikor felmondhat.

Ha már nincs próbaidőd akkor lehet jogi következménye. Az azonnali hatályú kirúgás az egyik, a súlyosabb az, ha a cég pl. perre viszi és bebizonyítja, hogy a kiesett munka miatt anyagi kár érte. Ez esetben ez rajtad behajtható.

2017. jan. 19. 15:43
 6/12 anonim ***** válasza:
86%

A próbaidő alatt indok se kell.

Amúgy persze, ha egy szó nélkül nem megy be, akkor kirúghatják. Akár aznap is, van ahol csak pár nap után. Ilyenkor akár követelésük is lehetne a dolgozó felé, de ezt szokták érvényesíteni.

2017. jan. 19. 15:44
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
*de ezt NEM szokták érvényesíteni, ezt akartam írni
2017. jan. 19. 15:45
 8/12 anonim ***** válasza:
86%
Velem volt hasonló, szóltam, hogy kész vagyok és nem csinálom ezt így tovább. Aznap az első egy óra munka után abbahagytam, mert az őrület szélére kerültem. (Ha tovább csináltam volna, akkor simán bedilizek, szellemi munka volt.) Elmondtam mit hogy látok, mik a javaslataim, és közben eltelt egy hét amíg nem dolgoztam. Később valamennyire sikerült megegyeznünk és erre az időszakra nem kaptam fizut. De aztán rá egy fél évre mégis otthagytam ezt a helyet mert kezdődött minden elölről és már nem láttam értelmét lázadni.
2017. jan. 19. 15:48
 9/12 anonim ***** válasza:
94%

volt. Nem is egyszer. Tróger hely volt.. állásinterjún körbevittek, a legtutibb, legkönnyebb részeket mutatták meg. Aztán első munkanap betettek egy zajos, hangosan recsegő, forró gép mellé.. mondanom se kell, hogy 8 óra után öröm volt a sötét szobában csendben feküdni.. de még ott is hallottam a gépzajt, pedig fülvédő volt rajtam egész nap!

Másik hely szintén ez... azt mondták, hogy lapszabászatba kerülök. mondom oké.. (nem mintha az nem lenne zajos) aztán első nap közölték, hogy nem lapszabászatra kell ember, hanem a targoncás mellé segítőnek. Feladatom az volt, hogy gyalog követtem a targoncást, és segítettem neki a villára emelgetni a 6 méteres fa lapokat... mert persze nem raklapos terméket kért a vevő, nem csak 1-2 db-ot. Nap végén lépésszámlálóm szerint 52km-t tettem meg gyalog! Fájt is a lábam!

mondjuk itt húztam 4 napig.. 5. nap reggel már nem volt erőm kikelni az ágyból.

Sz@rom, le, hogy hogyan reagáltak. Valahol gratuláltak (őket elküldtem a k** anyjukba), valahol szó nélkül kiadták a papírjaimat.

2017. jan. 19. 17:51
 10/12 anonim ***** válasza:
83%
Velem olyan volt, hogy a második munkanapra nem mentem be, mert az első olyan rossz volt. :D A főnököt felhívtam, hogy azt az egynapi fizumat mikor tudnám felvenni. Ő meg találkozott velem egy parkolóban és a kezembe nyomta egy borítékban az összeget. :D Soha nem láttuk egymást többé.
2017. jan. 19. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!