Volt, hogy egyik nap egyszerűen nem mentél be a (gyűlölt) munkahelyedre?
Egy ismerősömmel történt az, hogy rettenetesen rossz volt a munka, a körülmények, a fizetés, szinte gyomoridege volt... 3 hét után egy reggel úgy kelt fel, hogy nem érdekli, nem megy be... Aznap reggel betelefonált, hogy késik, majd egyszerűen nem ment be. A telefont sem vette fel. Másnap bement és felmondott. (nem olyan pozícióban dolgozott, hogy "feltűnne" bárkinek is, ha nincs bent, szalag mellett állt, tehát nem irodán volt vagy valami. )
Veled történt már hasonló?
Ha igen, hogyan reagált a főnök?
Próbaidő alatt nincs következménye AKKOR, ha jelzed. Akkor ugyanis azonnali hatállyal, indoklás nélkül bárki bármikor felmondhat.
Ha már nincs próbaidőd akkor lehet jogi következménye. Az azonnali hatályú kirúgás az egyik, a súlyosabb az, ha a cég pl. perre viszi és bebizonyítja, hogy a kiesett munka miatt anyagi kár érte. Ez esetben ez rajtad behajtható.
A próbaidő alatt indok se kell.
Amúgy persze, ha egy szó nélkül nem megy be, akkor kirúghatják. Akár aznap is, van ahol csak pár nap után. Ilyenkor akár követelésük is lehetne a dolgozó felé, de ezt szokták érvényesíteni.
volt. Nem is egyszer. Tróger hely volt.. állásinterjún körbevittek, a legtutibb, legkönnyebb részeket mutatták meg. Aztán első munkanap betettek egy zajos, hangosan recsegő, forró gép mellé.. mondanom se kell, hogy 8 óra után öröm volt a sötét szobában csendben feküdni.. de még ott is hallottam a gépzajt, pedig fülvédő volt rajtam egész nap!
Másik hely szintén ez... azt mondták, hogy lapszabászatba kerülök. mondom oké.. (nem mintha az nem lenne zajos) aztán első nap közölték, hogy nem lapszabászatra kell ember, hanem a targoncás mellé segítőnek. Feladatom az volt, hogy gyalog követtem a targoncást, és segítettem neki a villára emelgetni a 6 méteres fa lapokat... mert persze nem raklapos terméket kért a vevő, nem csak 1-2 db-ot. Nap végén lépésszámlálóm szerint 52km-t tettem meg gyalog! Fájt is a lábam!
mondjuk itt húztam 4 napig.. 5. nap reggel már nem volt erőm kikelni az ágyból.
Sz@rom, le, hogy hogyan reagáltak. Valahol gratuláltak (őket elküldtem a k** anyjukba), valahol szó nélkül kiadták a papírjaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!