Minimálbér-emelés nem kellett volna új szerződést kapni annak aki minimálbéres?
Jan 1-el nőtt a minimálbér, de ha az ember nem kap új szerződést akkor a régi szerint dolgozik, vagyis januárra már biztos csak a régi nem emelt pénzt kapja.
Nem kellett volna legkésőbb dec 31-ig új szerződést adni hogy jan -el már eszerint lehessen keresni?
És ha a cég nem ad, akkor mi van? Rákérdezés ezen már túlvagyunk. Nem lesz új szerződés ennyi a válasz. Na de ilyen meg elvileg nem lehet, kell új papír, mert az alapbér nőtt.
Én se értem. A szerződésben nem az van hogy fizetés: mindenkori minimálbér mert akkor nem kéne módosítani.
De ehelyett a szerződében adott összeg van, annyi amennyi tavaly volt, és annyit már a jogszabály szerint a cég nem fizethet. Mégis annyit fizet ott a papír.
Kíváncsi vagyok ha feldobnák a cégget a munkaügyi felügyeleten mi lenne. Van vagy 40 dolgozó az összessel ez a helyzet, sose jönnének rá ki volt.
Én sok mindenkinek sok mindent elhiszek de kérdésem: fogadsz-e velem?
A fogadás: én azt állítom feb 10-én amikor megkapom a januári fizut az egy fillérrel se lesz több mint tavaly.
Te azt állítod, többnel kell lennie, még akkor is, ha a szerződésbe ez nem kerül bele, ott továbbra is számszerűen az eddigi érték szerepel.
Állod a fogadást? Tétje nincs, csak annyi hogy elismered igazam van.
Na?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!