Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minimálbér-emelés nem kellett...

Minimálbér-emelés nem kellett volna új szerződést kapni annak aki minimálbéres?

Figyelt kérdés

Jan 1-el nőtt a minimálbér, de ha az ember nem kap új szerződést akkor a régi szerint dolgozik, vagyis januárra már biztos csak a régi nem emelt pénzt kapja.

Nem kellett volna legkésőbb dec 31-ig új szerződést adni hogy jan -el már eszerint lehessen keresni?

És ha a cég nem ad, akkor mi van? Rákérdezés ezen már túlvagyunk. Nem lesz új szerződés ennyi a válasz. Na de ilyen meg elvileg nem lehet, kell új papír, mert az alapbér nőtt.

2017. jan. 19. 11:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
50%
szerzodes modositast kell kapni az uj osszeg szerint, mert ha ez nincs, akkor addig az ervenyben levo fut tovabb
2017. jan. 19. 12:00
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
nem kell módosítani, ha a minimálbért kapod, mert ezt tv írja elő. Sose módosítom a minimálbéresekét és rendben találja a mügyi ellenőrzés.
2017. jan. 19. 12:06
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
1, nem futhat tovább, mert az alapbérnek el kell érnie a törvényileg előírtat... pont ezért nem kell a módosítás.
2017. jan. 19. 12:08
 4/20 A kérdező kommentje:

Én se értem. A szerződésben nem az van hogy fizetés: mindenkori minimálbér mert akkor nem kéne módosítani.

De ehelyett a szerződében adott összeg van, annyi amennyi tavaly volt, és annyit már a jogszabály szerint a cég nem fizethet. Mégis annyit fizet ott a papír.

Kíváncsi vagyok ha feldobnák a cégget a munkaügyi felügyeleten mi lenne. Van vagy 40 dolgozó az összessel ez a helyzet, sose jönnének rá ki volt.

2017. jan. 19. 12:14
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kell módosítani, mert annál nem adhat kevesebbet. Nézz utána a neten, van egy csomó jogászok által írt cikk erről. NEkik csak hiszel, ha 30 év tapasztalatnak nem.
2017. jan. 19. 12:22
 6/20 A kérdező kommentje:

Én sok mindenkinek sok mindent elhiszek de kérdésem: fogadsz-e velem?

A fogadás: én azt állítom feb 10-én amikor megkapom a januári fizut az egy fillérrel se lesz több mint tavaly.

Te azt állítod, többnel kell lennie, még akkor is, ha a szerződésbe ez nem kerül bele, ott továbbra is számszerűen az eddigi érték szerepel.

Állod a fogadást? Tétje nincs, csak annyi hogy elismered igazam van.

Na?

2017. jan. 19. 12:31
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy értelmetlen fogadás, ugyanis teljesen függetlenül a szerződött összegtől a minimálbér jan 1-től emelkedett. Tehát a januári fizetés nem lehet kevesebb (8 órás foglalkoztatásban), mint a mindenkori minimálbér. Ezzel azonnal megbukna a cég, így nagyon ostobák, ha egyáltalán megpróbálják.
2017. jan. 19. 13:13
 8/20 anonim ***** válasza:
57%
Én azért kíváncsi vagyok, majd írj, hogy mi volt a fizetéskor.
2017. jan. 19. 14:23
 9/20 A kérdező kommentje:
Mi lenne. Nem kapunk egy forinttal se többet megmondták.
2017. jan. 19. 15:48
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
jajj te már megint az a kamugép vagy aki minden 2. nap kiír egy kamu munkaügyes kérdést. Ez egész ügyes volt, elsőre le sem esett...
2017. jan. 19. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!