Érdemes így jelentkezni egy állásra?
Sziasztok!
Érdemes olyan állásra jelentkezni, ahová nem felelsz meg minden kritériumnak? Tudom, semmit nem vesztek vele ha elküldöm az önéletrajzomat, de titeket hívtak be így interjúra?
Mindenképpen érdemes.
Sokszor nem azért írnak elő ennyi kritériumot, mert valóban a munka betöltéséhez ennyi tudás vagy tapasztalat kéne, csak nyilván több kritériumnak nem felel meg annyi mindenki, így kevesebb ember fog jelentkezni, ezáltal nekik kevesebb ember közül kell a végén választani.
Én a jelenlegi munkahelyemen minden kritériumnak megfeleltem, viszont nem voltam benne biztos, hogy valóban tudok-e annyira jól gépelni, mint ahogy elvárták, hisz profi gépírást írtak elő, nem is akartam első jelentkezni, aztán a párom rábeszélt, hogy mit veszíthetek, max. nem vesznek fel. Így hát jelentkeztem, több, mint 2 éve dolgozom ott.:)
Minden állásnál el lehet dönteni, hogy mik az alapvető képességek a leírásban, és mik azok, amik csak kvázi előnyként szerepelnek.
Ha az utóbbiak közül hiányzik valami az nem gond. Pl én jelentkeztem olyan állásra, ahol egy csomó egzotikus technológiát soroltak fel, amik 80%-hoz nem értettem. De mivel 1-2-vel már találkoztam, ezért örültek, hogy van valaki, és azt gondolták, hogy a többit majd megtanulom.
Másrészt ez egy amerikai multi volt, értelem szerűen az angol nyelvtudást nem csak viccből kérték, és a saját szakmám alapjaival is tisztában kellett lennem attól, hogy a spéci technológiák nagy részével még nem találkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!