Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hol érdemes állára jelentkezni?

Hol érdemes állára jelentkezni?

Figyelt kérdés

Találtam egy állást a profession.hu-n, amire jelentkeznék, ugyanakkor ugyanez az állás megtalálható az adott cég honlapján a karrier lehetőség alatt.

Mik a tapasztalataitok a profession.hu-n, vagy pedig az adott cég oldalán érdemes jelentkezni?

2016. okt. 8. 15:33
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Én a direktet választanám, de egy HR-es véleménye engem is érdekelne...
2016. okt. 8. 15:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor amikor rákattintasz professionön a jelentkezésre átvezényel egy másik oldalra és csak ott tudsz jelentkezni pl Erste, OTP, Telenor, a profession felületén nem is engedi.
2016. okt. 8. 16:23
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem akár mindkét felületen is jelentkezhetsz. Az első szűrésnél úgyis könnyű kiesni, ha sokan jelentkeztek, így legalább kétszer kerül az anyagod a hr-es elé, ami dupla esélyt jelent (és ha a kettő között átnézett másik 100 anyagot, akkor nem is fog neki feltűnni, hogy ez megint ugyanaz).
2016. okt. 8. 16:45
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
A cégnél jobb ha már megtaláltad ott is.
2016. okt. 8. 16:52
 5/7 A kérdező kommentje:

Ok én is inkább a cégre gondoltam, mert azzal is jelzem, hogy vettem a fáradtságot arra, hogy megkeressem a cég honlapját.

Nem tudom, hogy ez mennyire számít, mert elég naiv vagyok még.

Viszont volt olyan cég, ahol megkérdeztem, hogy jelentkezhetek-e a céges oldalon keresztül és azt mondták, hogy a profession-n várják a jelentkezést, de ha nem megoldható akkor a céges oldalon is jó.

2016. okt. 8. 16:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Amúgy kösz mindenkinek.
2016. okt. 8. 16:58
 7/7 anonim ***** válasza:

A cégnél közvetlenül általában a saját HR-nek megy a jelentkezés, ami abból a szempontból lehet jó, hogy a fejvadászt nem kell megfizetni, abból meg rossz, hogy ha a HR-es lusta, akkor elkallódik.

A portálokon legtöbbször valamilyen fejvadász céghez esik be a levél (még akkor is ha ránézésre a cég adta fel a hirdetést), mivel az ilyen felületeket szerződött partnerek szokták managelni.

2016. okt. 8. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!