Amikor a szakmai álláshirdetést is rosszul teszik fel?
Attól még, hogy 1-2 szót rosszul írnak le, nem biztos, hogy fogalmuk sincs a dolgokról.
Az exel lehet elgépelés is. Viszont a world már nehezebben, és az engem is bosszant.
De ez alapján nem lehet ítélkezni ilyen ügyben.
Az a baj h ezeket buta HR-es libák írják, akik köztudottan a legeslegostobább népség.
Ez nem feltétlen reprezentálja az adott céget. Habár én ELVBŐL nem jelentkezem olyan céghez, aki recruitert alkalmaz. Amelyik cég nem képes a honlapján közzétenni egy épkézláb álláshirdetést, ahelyett h titkolózik, nem ad cégnevet, buta libákat alkalmaz a recruitra, stb, azt messziről kerülöm, ez a tipikus suttyó magyar KKV és rabszolgatartó multik mentalitása.
Szoftverfejlesztőként dolgozok és én azt imádom, amikor olyan elvileg pályakezdőket célzó álláshirdetéseket látok, amiktől nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Egyszerűen látom a lelki szemeim előtt, hogy keletkeznek ezek:
- Egy vezető fejlesztő szól a főnökének, hogy egy projektre kéne még egy ember. Tudja ezt és ezt az új kolléga.
- A főnök szól a HR-nek, elmondja a feltételeket, aminek persze a felét elfelejti vagy félreérti.
- A HR-es már abszolút nem ért semennyire az IT-hoz az Excelen túl, ezért megnéz még pár hasonló álláshirdetést, meg gyorsan átfut két cikket a neten és a főnök félinformációi alapján a végén kifut egy olyan hirdetés, amire aztán a seinor munkavállaló azért nem fog jelentkezni, mert pályakezdő pozíció, a pályakezdő meg azért nem, mert a világon nem volt még olyan aki 0-1-2 év szakmai tapasztalattal annak a felét is tudta volna ami a hirdetésben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!