Meghirdetett állás hirdetés szinte nulla információval?
Ma találtam egy ilyet, hogy Projetkmenedzser, le van írva négy feltétel, az egyik a felsőfokú végzettség meg hogy hova kell önéletrajzot küldeni meg a határidő, ugyanezen a címen asszisztensi állás is.
Kérdésem: Az ilyen hirdető ha még a cég nevét nem is, de valamit hogy milyen tipusu cégről van szó? Most hogy várják el, hogy bárki ilyen dologra jelentkezzen? Behívnak, és ott szembesülsz, és úgy mondj bérigényt is, hogy akkor tudod meg milyen a cég? Nem értelmetlen szerintetek is? Egy komoly cég, ha már ingyenes oldalon hirdet, mert mondjuk a hivatalos pl professionon egy hirdetés negyvenezer kb, legalább valami infót még írhatna. Ti nem így gondoljátok?
Ismerős a probléma, és totál gáz.
Ez ma Magyarországon a HR. Titkolóznak, és inkább hasonlít egy porszívóügynökre a mentalitásuk, mint állásközvetítésre.
Persze ez azért van mert a HR-es lányok messze a leghülyébbek az összes egyetmista között, de sztem a nem egyetemisták is sokkal okosabbak náluk. Egyszerűen hülyék sajnos, nem értem hogy alakult így... gondolom ez olyan süllyesztő-szakma... szeretek pofázni meg facebookozni, megyek HR-esnek...
Eután van pofájuk azt mondani a cégvezetőknek, h 20000 ember hiányzik innen, meg onnan, közbe ezeket a gyökér amatőr cégeket bízzák meg a nagy multik (pénzmosás is van benne nyilván). Elvileg egy emberért egy közepes állásba akár egy millát is kapnak fejpénznek. Gondolhatod, hogy az egyetlen céljuk innentől, hogy akár az életük árán is rád tukmáljanak egy sz .r munkát... lehetőleg minél kevesebb infot árulnak el róla emiatt.
Az egyetlen megoldás hogy a HR-t teljesen kikerülöd és a cég embereivel (menedzser, CEO stb) veszed fel a kapcsolatot. Ez sok helyen külön előny. PErsze a mamutcégeknél szinte lehetetlen megkerülni a HR-t... de oda ha bekerülsz utána is lesz elég bajod velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!