Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minden irodai melónál elvárják...

Minden irodai melónál elvárják a túlórát?

Figyelt kérdés
Ha papíron négyig vagy, és fix béres. Sok helyen elvárják a túlórát? Éppen ezért nem érdemes irigyelni a fizikai dolgozónak az irodistákat? Mivel fix béresek álltalában, így az ajándék a cégnek ha úgy nézzük a túlórák... Így nincs idejük semmire egész nap akár egy csekket befizetni, ilyesmi.... Volt már aki ezért ment inkább műszakba dolgozni mert lekötötte az életét ez az embertelen életvitel? Köszi a válaszokat.
2017. jan. 1. 15:06
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
a túlóra kiadva pihenőbe meg a keretes rendszerre jellemző műszakolásnál. amikor mielőtt kifizetésre kéne kerülnie a túlóráknak, utolsó hónapba több lesz a pihenőnapod. és a nyolc órák szépen lejönnek az összből...
2017. jan. 1. 15:56
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
4, még kollszerzzel se lehet 550 plusz, szóval ne kamuzz. Ezt legálisan tuti nem tehetted.
2017. jan. 1. 16:06
 13/22 anonim ***** válasza:
81%
Kötelező túlóra évi 1-2 van, a többi szombaton önszorgalomból bemehet, aki akar, én minden évben lenyomom a túlórakeretet, mert a szombatokat is duplán fizetik, így a plusz 250 óra gyakorlatilag olyan, mintha lenne 13-14-15. havi fizetés. Nyilván van jobb móka mint az ünnepnapokat, meg az év szombatjainak a felét melóban tölteni, de ha több, mint egy millióval megdobja az ember éves keretét, akkor azért könnyebben veszi az ilyesmit.
2017. jan. 1. 16:50
 14/22 anonim ***** válasza:

Mérnökként havi 240-260 órát dolgoztam irodán és laborban (80-100 óra fizetetlen túlóra, fix bérezés), laboratóriumban középvezetőként, nettó 97e-ért. 6 beosztott munkáját irányítottam és ellenőriztem (elsőként mentem, utolsóként jöttem el), ők nettó 76-86e között kaptak alapbért + erre jött a túlóra kiegészítés.

Váltottam és benzinkutas lettem, havi 10nap 16órás munkarend, borravalóval és miegymás nettó 100e-es fizetés itt is megvolt. Voltam mezőgazdasági kisegítő (5e/nap), erdészeti munkás (8e/nap), stb. 100e mindenhol megvolt.

Dolgoztam a 3 helyen egyszerre is, de kipurcantam tőle elég hamar, benzinkút minden 3adik napon, fóliasátrazás hétvégén, erdészet K.-P. között az üres napjaimon

H. benzinkút 16óra (1 óra utazás)

K. Sz. erdészet 14-14óra (2óra utazás)

Cs. benzinkút 16óra

P. erdészet

Sz. fóliasátor 10óra (30 perc utazás)

V. benzinkút

Jelenleg 110e-ért laboráns vagyok (heti 36órás munkarend), erre jön a túlóra, amiből sajnos nincsen sok, de azt legalább kifizetik.

Igaz visszalépés karrier szempontjából, de nyugodt környezet, kollégák felét imádom a többivel meg minimális az érintkezés. Ha 8 helyett 9-re érek be, vagy 7-re nagyon nem vacillálnak rajta, nem kell megszakadni sem.

2017. jan. 1. 21:32
 15/22 anonim ***** válasza:

Többnyire igen, mert tele van a világ buzgó mócsingokkal és olyan kiskirályokkal akik, ha nincs is feladat akkor is kitalálnak valamilyen értelmetlen kimutatást, táblázatot ami miatt lesz munka. Egy cégnél dolgoztam 10 évet és a vezetőség cserélődése miatt folyamatosan változott a túlóra kifizetése. Német vezetésnél mindent fizettek, még az ebédidőt is fizették, vegyes felállásnál lecsúsztathattunk mindet később csak havi 8-at 2 részletben a többit elkároltuk , magyar felállásnál a végén már nem lehetett csúsztatni és fizetni se fizettek, de azért aki 16:30-kor lépett az ellenség volt.

Igen, én ezért is hagytam ott őket és azt kell , hogy mondjam sajnos máshol is elvárt a túlóra. Az állsinterjún azt kérdezik , hogy mi a hobbid ...vicc.

Komolytalan ez az egész rendszer. Vagy van munkád és hajtod a semmit egész nap vagy otthon nyomorogsz.

2017. jan. 2. 07:56
 16/22 A kérdező kommentje:
De a szep az egeszben az amikor uj emberkent fel mersz mondani maraznap a regiek hozzad sem szolnak, mar fikaznak hogy lassu v0ltal, pedig elotte dicsertek, kopkodnek utanad! Nekem mikor mentem leszamolni ahol1 honapot voltam, aznap irzak meg utolag a szerzodest is, szoval a fonok lanya odaszurt, hogy "ha ram hallgatsz, akkor elffelejted az informatikai allasokat es az irodait is, nem neked valo" amiko5 jelentkeztem tudtak hogy ilyen teren 0 tapasztalatom van! Egyszerre sokat valall be a ceg es kevess letszammal, sok ujoncal porognenek, be se vagy tanitva, de szamonkerve persze igen... maganelet nincs, de azert masnap legy friss es naprakesz, a 17 orai hazamenetelt meg felejtsd el! De miert hizzak az en es sajat idomet is? Allasinterjun elmondjak, hogy miert nem birjak sokan..ede. csakazt, hogy tul sokat akar. A dolgozo keves munkaert.. utanq meg hallodd a tobbiektol, a takaritonotol hogy 3 honapon belul voltak mar talpraesettek is, de besokaltak....
2017. jan. 2. 09:09
 17/22 anonim ***** válasza:
Teljesen kretének dolgoznak sok cégnél. Világvégi falusi üzembe felvettek egy ismerőst a bejövő számlákat, szállítóleveleket stb. könyvelni, a nő 6-14-ig dolgozott, munkásjárattal járt, mert kocsija sem volt. A kolléganői , kisfőnökei kiutálták , mert ők 8-16:30-ig voltak és túlóráztak is. A számláknak tök mindegy mikor könyvelik be.. Azóta sem találtak senkit a helyére...
2017. jan. 2. 10:17
 18/22 A kérdező kommentje:

Tényleg nem önigazolásképpen mondom de:

Az ilyen helyen tényleg a főnökön kívűl a régiek közül nincs aki legalább magába azt mondja, hogy "okés, belátom, nem csak az a baj, hogy nem kitartóak az újjak, itt káosz van, és káoszban xar lenni" A régiek ismerve a kiutakat, ellavíroznak lássuk be a xarban is a munkahelyeken. Főleg ha cigiznek, kimennek óránként, ezzel levezetve a felgyüllemlett xart. De hogy várja el pl egy pénzügyes, hogy a másik olyan munkát is csináljon ami nem is dolga csak azért, mert egy csapat, és mindig, ismétlem mindig rá kell kérdezni hogy mit tudsz segíteni? De újjításokba, egységes rendszerek egyszerűsítésébe csak névileg egyeztek bele, ha mondtál valamit ami egyszerűbbé tehette volna a dolgokat, bólogattak, de a jól bevált régimódi xarral folytatták tovább mint a mókuskerékbe levő mókusok.

Fel vagy véve újjítónak, hogy újként láthatod a hibákat egy cégnél, javaslatokat várnak. De, téged is behúznak a rendszerükbe, és ha ellenkezel, akkor nem akarsz dolgozni, nem oda való vagy. Saját maguk ellen beszélnek az ilyen cégek... újjítani akarnak, de úgy, hogy a régi módszer az maradjon. ???????? kérdem én, akkor most ki az aki nem tudja mit is akar? Majd én otthol találgassak ki dolgokat, amiket még nem is hajlandóak befogadni, de januártól már úgy akartak működni. mintha ez ilyen egyszerű lenne.... egy újjítónak edőt és energiát kell hagyni hogy átlásson és kitaláljon dolgokat. de ehelyett le voltam terhelve az adminisztrálással, meg gépeléssl meg ide oda küldéssel papírboltól kezdve a postáig. szóval felvesznek x munkakörbe de csináld az y, a z meg a w munkáját is. Hátsz nah ezt nem. lehet rám mondani, hogy akkor halljak éhen, de amíg nem veszik észre, a cégek, hogy a munkavállaló nem a tulajdonuk, és nem csicskák addíg igenis addig megyek amíg olyat találok ami nekem megfelelő......

2017. jan. 2. 11:56
 19/22 A kérdező kommentje:

Valaki kért konkrét páldát tőlem privibe:

Nyílván nem fogok írni céget mert hül ye nem vagyok, de ez pont megtörtént velem nagyjából amit leírtam sarkítva. Kell a frissítés, mert az adott cégnél káosz van, igaz nem abba a poziba amibe felvettek, de elkezdtek alkalmazni, de mire észbekaptam már kitágult a feladatköröm, és a támogatás is rám álltalános irodai adminisztrátornak lett megkérve a munkaügyitől, amivel csak a száz ezer nettóm volt biztosítva. Persze így az ügyintézők segédje az ember, így egyiküket sem érdekelte, hogy te már a másiktól kaptál e feladatot, vagy hogy mikorra tudod a saját dolgokat még időben elkészíteni mivel mennél haza ötkor a busszal. Deh, később fontosabb dolgokat is rádbíznak, persze gondolom a meglévő dolgok mellett.... az ilyet át kell látni és átgondolni, hogy miért jönnek mennek adott pozicióba az emberek és mérlegelni. Ha még fiatal vagy és van időd kivárni, hogy hátha tényleg akarnak változást akkor várd, de nekem már a korom nem engedi hogy pár évet rászánogassak cégekre..... a megszokás nagy úr ezeknél a cégeknél és a változni akarás is csak saját megnyugtatásukra mondják, de tenni nem tesznek....

2017. jan. 2. 14:03
 20/22 anonim ***** válasza:
Egy percig sem dolgoznek akkor, ha kotelezo es nem fizetik ki. En tudom, hogy Mavyarorszagon a fonokok is genyok es az emberek nagy resze elettelen szolgalelku, akinek semmije nincs a munkan kivul, de nekem van hobbim, baratnom, eletem. Annyit dolgozom, amennyit alairtam a szerzodesben. Akinek nem tetszik, az keressen mas munkaerot. Volt mar amikor emiatt alltam fel az allasinterju kozepen. Volt amikor le is alltak vitatkozni, hogy tul sokat gondolok mert ez hozzatartozik a mavyar munkamentalitashoz. Megjegyzem, igaza van. Sok a balf**z. En viszont tudom hovy ez nyugaton nem igy megy, ezert teszek az ilyen cegekre magasrol.
2017. jan. 3. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!