Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minden irodai melónál elvárják...

Minden irodai melónál elvárják a túlórát?

Figyelt kérdés
Ha papíron négyig vagy, és fix béres. Sok helyen elvárják a túlórát? Éppen ezért nem érdemes irigyelni a fizikai dolgozónak az irodistákat? Mivel fix béresek álltalában, így az ajándék a cégnek ha úgy nézzük a túlórák... Így nincs idejük semmire egész nap akár egy csekket befizetni, ilyesmi.... Volt már aki ezért ment inkább műszakba dolgozni mert lekötötte az életét ez az embertelen életvitel? Köszi a válaszokat.
2017. jan. 1. 15:06
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
85%

én irodán vagyok, de az elmúlt 1 évben 1x se volt túlóra. Csekk befizetést meg elintézem online, postára is el tudok jutni minden hétfőn ha nagyon muszáj, mivel mi 17ig vagyunk, de már 16:50kor kijövünk.. a posta meg 18ig van nyitva. Nekem még vállalkozás is simán belefér az időmbe...emellett heti 3x angoltanárnál vagyok 18-21ig.

3 műszak embertelenebb mint ez, dolgoztam benne sokáig.

2017. jan. 1. 15:14
 2/22 anonim ***** válasza:
81%

Miért lenne bármi állítás igaz MINDENRE? Minden munkahely más.

Az "irodai" pedig nem egy homogén kategória.

2017. jan. 1. 15:18
 3/22 A kérdező kommentje:
de ha ilyenbe mégis belefutnál és nyilván ha maradni kell maradni kell, akkor mennyi idő után jeleznéd, hogy ez neked nem pálya? és eljönnél?
2017. jan. 1. 15:27
 4/22 anonim ***** válasza:
57%

Mennyi túlóra?

Én az évet 550 órával zártam, de 1500 nettóval fizetik, szal nekem belefér.

Ha mondjuk nem fizetnék ki, akkor már leléptem volna.

Ha meg arról van szó, hogy adnak havi 300-320-at és hetente van egy-két óra, az megint belefér.

2017. jan. 1. 15:40
 5/22 A kérdező kommentje:
itt ahol voltam és hallottam hogy van jutalom az az ötven ezer a napi négy óra elvárt túlórát szerintem pont fedezte volna. az nem jutalom akkor hanem kifizetve a túlóra. és ha nem órabérbe vagy így hogy osztod le? a túlóra is munka... most azért mert kevés az ember és nem jutsz saját munkád végére mert mindig kiállítanak onnan mert mást is kell, az a munkahely hibája legyen ne a dolgozóé és ráfogják az újjakra, hogy nem kitartóak, hogy feladják.... hát ingyen munkát ki akar végezni? a cégek miért nem néznek magukba?
2017. jan. 1. 15:44
 6/22 A kérdező kommentje:
jah, és a jutalmat persze egyéni vállakozóként számlázd le. szal értitek?
2017. jan. 1. 15:46
 7/22 anonim ***** válasza:
75%
Ilyen helyre nem mennèk. Minek szo*assam magam? Ha túlòra van, mindig maradok, hisz kifizetik. Ahol nem, oda nem megy az ember, max ha magàt akarja tökönszùrni és állandóan panaszkodni. Az nem tudom mièrt jò.
2017. jan. 1. 15:46
 8/22 anonim ***** válasza:
81%

Én is adminisztratív munkát végzek, bár ritkán, de előfordul túlóra. Nekünk ezt engedik lecsúsztatni. Tehát ha összejön egy napnak megfelelő túlóra, akkor egy nap nem megyek dolgozni.

De nekem tényleg nagyon kevésszer fordul elő.

Csekket meg általában a családból valaki fizeti be helyettem, megkérem rá, ha intézni valóm van, akkor ebédidőben ugrok ki és intézem el, vagy munka után. Ha meg olyan elintézni valóm van, akkor meg szabadság ideje alatt intézem el.

2017. jan. 1. 15:49
 9/22 A kérdező kommentje:

De ha jelentekzel állásra, mondják pl hogy néha gond e hogy hatig bent kell maradni. mondod dehogy... tellik az idő, te végzel is a melóiddal, viszont elvárt, hogy megkérdezd, hogy kell e segíteni? buszhoz vagy kötve, ami öt után óránként egyszer jár... hazaért majdnem hét óra... ha minden nap ahogy elvárnék ez lenne mikor tudsz pihenni? egy fodrász is max hatig van nyitva...

és a jutalom ott lebeg fölötted hogy megérdemled e majd, ki tudja amúgy hány havonta járt volna.... és közben meg a túlórák száma lehet van vagy hatvan óra addigra ami azért leosztva szép kis summa.... vagyis az nem jutaom, hanem a plusz melód kifizetve, amit még számlázz is le.... nem egy ilyen van, persze nem sima titkárnői dolgoknál hanem ahol magánsuliknál pl ahol oktatás folyik, adminisztrációk, stb stb. jah, és ha nem tudsz már egy hét után mindent akkor lassú vagy...

2017. jan. 1. 15:53
 10/22 anonim ***** válasza:
75%

"összejön egy napnak megfelelő túlóra, akkor egy nap nem megyek dolgozni."

én meg ezt utáltam. Melót végzek a cégnek, amivel pénzhez jut, erre mi ad? szabadnapot... Szabadnapon is kell kajálnom, rezsit fizetnem, stb.. pénzt adjon ne szabadnapot!

Semeddig nem dolgoznék olyan helyen, ahol kötelező túlóra van. munka utáni programom fontosabb és többet ér, mint arra a pár órára kifizetett túlóra. Amúgy is.. nekem bőven elég napi 8 óra munka.. ez is sok néha!

2017. jan. 1. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!