Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mihez kezdjek ha semmihez nem...

Mihez kezdjek ha semmihez nem értek az ég világon?

Figyelt kérdés
Van egy hálózattelepítői OKJ-m nulla szakmai tapasztalattal. Mivel ezt tanultam és anno nem mertem váltani így jelentkeztem egyetemre (informatikai képzés), ahol már két évet csúszok és sztem sosem fogom tudni elvégezni, mert már 3 alapvetően fontos szakmai tárgyból is buktam. A legrosszabb persze, hogy nem is érdekel az egész, most már csak kényszerből tanulom. Természetesen ha vissza mennék az időben más pályát választanék magamnak, de igazából nem is nagyon értek semmihez sem. A matek is épp annyira megy, hogy sikerült átcsúszni a vizsgákon. A fizikát már totál elfelejtettem és abból is mindig rossz voltam szóval a gépész/mérnök vonal sem jöhet szóba. A humán képességeimről meg jobb ha nem is beszélek (kommunikálni sem tudok normálisan). És természetesen a rendkívül gyenge fizikai adottságaim miatt a rend- és honvédelmi pálya is abszolút kizárható. Lényegében itt állok 23 évesen motiváció, élet és szakmai tapasztalat nélkül és fogalmam sincs mihez kezdjek, hogy valaha is olyan munkám legyen, ami kicsivel több fizut biztosít, mint az éhbér. A legrosszabb, hogy célom/elképzelésem sincs.

2016. dec. 30. 15:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első munkám a pizzafutár volt motorral, de ilyen hidegben jobb kocsival menni. Postára is van felvétel állítólag mindenfelé kevés az ember. Beszélsz valamilyen külföldi nyelvet?
2016. dec. 30. 17:19
 12/22 A kérdező kommentje:
#11: Angolul van középfokú nyelvvizsgám, de lényegében nem tudok normálisan kommunikálni. Postára amúgy milyen felvétel van és oda milyen végzettséggel vesznek fel embert?
2016. dec. 30. 17:35
 13/22 anonim válasza:
95%
Postán lehetsz kézbesítő 8 általánossal, posta mester pedig érettségivel.
2016. dec. 30. 18:47
 14/22 anonim ***** válasza:
62%

#10:

és milyen szakmát/szakot ajánlasz egy NŐnek, ami ugyanolyan jó fizetéssel bír, mint egy férfi szakma? (villanyszerelő pl.)

"Gazdag pasi" és hasonló opciókat hagyjuk ki, ha lehet.

ui.: gondolom nem sok villanyszerelő van, aki nő...És talán el se fogadnák.:D

2016. dec. 30. 19:10
 15/22 A kérdező kommentje:
#14: Gondolom ők nem is küzdenek ilyen jellegű problémákkal, de ha mégis, akkor a felszolgálótól a call-centeres munkán keresztül a recepcióssal bezárólag szinte minden munka adott számukra, ahol elég csak szépen beszélni és csinosan mosolyogni. De a szakács/cukrász szakmával külföldön elég jól lehet keresni. Meg az ismerőseimből kiindulva a fodrászok sem keresnek olyan rosszul.
2016. dec. 30. 19:46
 16/22 anonim ***** válasza:
84%

120-150es fizu már majdnem gyári munkával is elérhető, főleg az osztrák határhoz közelítve.

Esetleg sofőrködés? Akár kisebb autóval, akár nagyobbal. Az is hiányszakma (inkább a nagynál) meg nem kell nagy fizikumunak lenned hozzá.

2016. dec. 31. 13:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

#15:

hát, nem minden nő csinos. Gondolom ebben egyet értünk. :D

(Főleg úgy, hogy ha a csinosság azt jelenti, hogy valaki (extra) vékony.)

És mosolyogni se mosolyog minden nő. :D

Nők, hasonló helyzetben mint te, szerintem azt mondják, hogy "legalább te mehetsz ácsnak/lakatosnak/hegesztőnek/stb helyre, ami nagy eséllyel jól fizet".

Sok sikert az álláskereséshez, azért. :)

És BUÉK. :)

2016. dec. 31. 13:36
 18/22 A kérdező kommentje:
#17: Neked és a többi kommentelőnek is sikeres boldog új évet. :)
2016. dec. 31. 13:46
 19/22 anonim ***** válasza:
84%
Ha infón át tudtál csusszanni a matekvizsgák egy részén, akkor kár feladni. Az egyik kollégiumi szobatársam relatíva sokat szívott, mire meglett a diploma, ennek ellenére most egy légitársaságnál informatikai projektmenedzserként keresi rommá magát. Nem nettó 150-ről beszélünk, de még nem is a négyszereséről. 27 évesen. Szóval hajrá, inkább küzdj most 2 évig, mint hogy feladd, aztán legyen küzdelem az egész hátralevő életed a ramaty munkák, a kilátástalanság, meg a várhatóan alacsony nyugdíj miatt.
2017. jan. 1. 11:10
 20/22 anonim ***** válasza:
31%

Sajnos ezzel igy van ezzel az emberek túlnyomó része.

Egyetlen szakmában sem képes megállni helyét(v nem hagyják neki)A mai emberből sokminden hiányzik az akarat a kitartás az erő, a hit,túléléshez szükséges ösztön.alkalmazkodó kézség és még sorolhatnám.

A magyar nép meg amúgy se kifejezetten az életképesebb nemzetek közé tartozik .Sajnos mi egy olyan világba születtünk bele amit egy olyan kökemény piacgazdaság kapitalizmus müködtet ami mi nem érthetünk. Nem kell ide migráció, atom, harmadik világháború, terror v egymás öldöklése.Az emberiség sorsa a kihalás,és ehhez nincs szükség semmiféle erőszakos beavatkozásokra.

2018. jan. 28. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!