Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A cover letter miért nem ment...

A cover letter miért nem ment még ki a divatból?

Figyelt kérdés

Vegyünk egy átlag cover lettert (mi a neve magyarul? motivációslevél?). Mi van benne?

1) agyondicsérjük a céget, úúú minden álmom itt dolgozni, már 2 éves korom óta

2) néha már magunkat lealacsonyítva próbáljuk magasztalni a nagy HR-est, hogy köszönjük, ó uram köszönjük hogy megadattad hogy elolvashassa és köszönjük a perceit amit ránk szánt

3) meg egy picit írunk magunkról is, kb hosszabban leírva a CV részleteit.

Ez mire jó? Talpnyalókat keresnek, vagy olyat, aki képes megcsinálni a munkát? Persze oké, ez ferdítés, de tényleg, HR-esek, tényleg van bármi fontos infó, amit ki lehet ilyenkor szedni az emberből? Egyetemnél motivációs levél még érthető, de ez?

2016. dec. 28. 14:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Amúgy meg többen félre is értettek. Nincs bajom munkakereséssel. 2hete kezdtem. Egyszerűen csak meglepett h motivációslevél még mindig van, mert 2hét alatt 2cégnél is kötelező volt, miközben jó 1,5éve nem láttam már mint önreklámozási eszköz, hanem linkedin. S előző munkáltatóm is többször mondta nekem hogy mennyire ál dolog, mert mint mikor először találkozol lányod udvarlójával, s ő persze, hogy megpróbálja magát eladni s téged megnyerni, miközben a mézesheteknek hamar vége.

Linkedin sokkal 21.századibb, s közvetlenebb, 'valósabb' szvsz

2016. dec. 29. 11:08
 12/15 anonim ***** válasza:
A jó cover letter kiegészíti az önéletrajzodat, és nem ismétli. Egy rakás dolog van, amelyet nem illik beletenni a CV-be. Szerintem tök logikus hogy kérnek ilyet.
2016. dec. 31. 00:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Hmmm..motivációs levél - félrefodítás is lehet. Cover letter, kíserőlevél.

I stopped to exlain myself, when i realized, people understands me only from their level perception".

Szóval a hr- ki az? Mit tanult? Miket kérdez, érti a választ? Mit analyzál?

Nekik jó- e , aki en vagyok! De felfogja, ki vagyok én???. Van azon a szinten? Milyen iskolákat végzett, hogy az én életemről", annak egy részéről Ő döntsön? Es ha neki nem jó, nem szimpi vagyok, nem téved? A cégnek esetleg jó lenne???

Miért nem csinálnak próbanapokat, ahol kipróbálják, munka közben, ki jó és ki nem? Mi ez a sok rizsa, levél stb..!!!

2022. júl. 7. 08:55
 14/15 anonim ***** válasza:
..From there level if perception.." elírtam .
2022. júl. 7. 08:56
 15/15 anonim ***** válasza:

Megint elírtam..from their level of perception.."

[link]

2022. júl. 7. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!