Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egyetem levelezőre járok,...

Ha egyetem levelezőre járok, az hátráltatja, vagy segíti a munkakeresést?

Figyelt kérdés

Ha felvesznek levelezőre és elkezdek mellette munkát keresni, szoktak ettől elhúzódni a munkaadók? Mert hát van hogy hétköznap is be kell menni suliba, meg a vizsgaidőszak...

Kisebb eséllyel találok munkát, vagy inkább jobbal?

2016. dec. 25. 16:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
tapasztalat szerint inkább hátrány...
2016. dec. 25. 16:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Sajnos ilyen válaszra számítottam. Te levelező mellett próbáltál munkát keresni?
2016. dec. 25. 16:39
 3/12 anonim ***** válasza:
54%
igen, max "titkold el" ha nem ütközik a mukaidővel, ha igen, valszeg alapból esélytelen
2016. dec. 25. 16:45
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
A kiadott szabikkal azt csinálsz, amit akarsz. A többi nap meg be kell járni dolgozni.
2016. dec. 25. 18:24
 5/12 anonim ***** válasza:
54%
Anyukam nem tudta megcsinalni a 2. diplomajat, mert nem engedtek elvizsgazni.
2016. dec. 25. 18:34
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen hátrány, bár munkahelyfüggő is. Vendéglátásnál, gyárban stb. esélytelen, mert ott 7/24 rendelkezésre kell állnod, nem szabad, hogy magánéleted legyen mellette, úgyhogy ha elmondod állásinterjún, hogy suliba jársz, máris búcsút mondhatsz az állásnak. Ha meg eltitkolod, és egyszer nem tudsz az egyetem miatt bemenni dolgozni, esetleg szabadságot akarnál kivenni, akkor kirúgnak. Legalábbis nekem eddig egyik vendéglátós munkahelyemen sem adtak ki szabadságot, csak papíron.

Ahol fix munkaidő van, és össze tudod egyeztetni az egyetemmel, ott jobbak az esélyeid, de ha egyszer túlóráznod kell, és ütközik valami sulis dologgal, akkor esélyes, hogy választanod kell, hogy az egyetem menjen kárba, vagy az állásodat veszíted el, mert amúgy a fix munkaidős állásoknál se szeretik, ha az embernek van mellette magánélete.

A kötetlen munkaidős vagy freelance dolgok viszont simán vállalhatók, pl. fordító, lektor, programozó, grafikus, magántanár stb. lehetsz egyetem mellett is, nem fogja zavarni a munkaadódat.

2016. dec. 25. 19:44
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szerintetek érdemes lenne elgondolkodnom a nappalin és amellett keresni diákmunkát?
2016. dec. 25. 19:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Munkakörtől és munkáltatótól is függ. Hiányszakmáknál például simán előny, legalábbis nem hátrány. Nálunk támogatja a cég az ilyesmit az ésszerű határokon belül, de például egy árufeltöltőnél a kutyát nem érdekel, hogy tanul e vagy sem, legyen bent reggel 6-ra ha akkor hívja a főnök.
2016. dec. 25. 20:45
 9/12 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem attól függ hogy milyen a tanrend

. Én is levelezőre járok és 2 hetente péntek, szombat van oktatás. Nekem van tanulm. szerződésem, úgyhogy én be tudok járni az órákra, de van akinek nincs, és így hogy csak szombatonként jár be, simán csinálja velünk az egyetemet. Mivel fizetősön vagyunk a tanárok sokkal lazábbak és a TO-n se szólnak ha nem jársz be órákra ( tudják hogy mindenki dolgozik).

A vizsgák azért már bonyásabbak, mert ha kb 20 nap szabid van akkor az kevés. Nekem fél évente 8 vizsgám van. Csak a vizsgákra kiveszel 16-ot és még nem tanultál rá, nem voltál nyaralni...

Mondjuk eltudsz menni tp-re aminek a cég nem fog örülni, vagy kérhetsz fiz.nélkülit.

Mindenesetre nehéz, ha nem a munkáltató küld el tanulni.

2016. dec. 26. 07:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Engem kifejezetten azért "cseszegetnek" hogy fejezem már be a diplomámat ha már elkezdtem. Másik ismerősömnek meg a cég állja a képzési költséget.

De már korábban is volt több ismerősöm így, hogy a cég állja a képzést, cserébe X évig náluk kell maradj.

2016. dec. 26. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!