Mechatronikai mérnöki végzettséggel lehet olyan állásban dolgozni, ahol gépészmérnöki végzettség az elvárás?
Egy életed van, csinálj olyat, mint még senki.
Fogd magad és húzz el egy trópusi szigetre, élj túl valahogy.
Ha nem vagy ilyen kalandvágyó, akkor viszont kérdezz körbe a BME-n embereket hogy mit gondolnak a helyzetről.
Simán
Én minőségügyi mérnök vagyok autóiparban
Van köztünk kohómérnök, agrármérnök, villamosmérnök, gépészmérnök, textilipari mérnök és műanyagipari mérnök ill műszaki menedzser, van akinek meg még nincs meg a diplomája se, sőt olyan is aki nem is tanul, nem lesz diplomája
Gyártómérnökök közt is van mindenféle, gépész, villamosmérnök, műszaki menedzser, diploma nélkül is sokan vannak, nekik tapasztalatuk van
Akkora mérnökhiány van, hogy ha valamihez értesz és beszélsz angolul és/vagy németül tárgyalási szinten, van normális gyakorlati tspasztalatod (suli alatti gyakorlatra gondolok), akkor lehet válogatni még pályakezdőként is
Sőt normális helyeken arra törekednek, hogy maradjon végleg a gyakornok.
#2 elég jól leírta a lényeget. Jelentkezés előtt az emberek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a szaknak. Műszaki pályán (is) az fog számítani majd, hogy mihez és mennyire értesz.
Végezhetsz bármilyen hasonló szakon, lesz vele munkád.
Mechatronikai mérnök jó választás, sztem érdekesebb és korszerűbb mint a gépész, de még kézzelfoghatóbb mint a villamos.
Én nem bántam meg, hogy arra mentem, most fogok végezni BSc-vel köv. félévben, nyár óta teljes állásban dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!