Mi ez a kamu "termelékenyebb" duma?
Találtam egy videót ahol azzal próbálják megmagyarázni hogy mondjuk nyugateurópában miért kapnak ugyan azért a gyárni munkáért 5x annyi fizetést mint mi magyarok mert ő nekik ugyan annyi idő alatt 5x annyit termelnek mitn mi magyarok mert fejletteb a gyártási technológiájuk!
DE!
Akkor feltennék pár kérdést!
Ha idejön egy nyuagateurópai cég akkor nem ugyanazt a technológiát hozza ide is?
És hogy van az hogy ahol én dolgozok egy német cégnél (magyarországon) mi köztudottan a cégen belül tudjuk többet termelünk mint a német gyárban mert nekünk lett átadva a drágább és időigényesebb megrendelések és még így is több eladni való terméket gyéártunk le csak azzal külömbséggel hogy míg a németek pótlékokkal együtt 2000 eurót kapnak havonat (tudom hogy lesznek hitetlenkedők) míg mi csak havi 100 ezer Ft-ot pótlékokkal együtt!
Akkor most ki is a termelékenyebb??
Ha tanulsz majd egy kis gazdaságtant, akkor rájössz. Addig felesleges minden válasz, ùgysem fognád fel.
Amùgy meg gyári meló 2000 € nettóèrt még a mesében sincs. Üdv: 8.5 ève Nèmetországban elő magyar.
Attól, hogy nem érted még nem kamu. Te is azt hiszed,hogy termelékenység azt jelenti, hogy ki gyárt le adott idő alatt több fizikai terméket. Pedig ez nincs így. Termelékenyebb alatt azt kell érteni, hogy ki termel ki nagyobb JÖVEDELMET.
Pl. Te legyártod itthon a külföldi autót. Ennek van egy gyártási ára. Legyen X forint. Ez megy a magyar GDP-be. A kész összerakott autót meg eladják mondjuk 3X-ért, vagy többért. Ez meg megy mondjuk a német GDP-be. Máris ott járunk, hogy Németország sokkal több javat termelt.
# 1
Mesében nincs de valódi német álapolgároknak van, és jobban elhiszem amit ott álítottak 3 éve mikor ki kellet menni betanulin...
"Mesében nincs de valódi német álapolgároknak van, és jobban elhiszem amit ott álítottak 3 éve mikor ki kellet menni betanulin..."
Nekem ne mesélj be ilyeneket, kinőttem már a hazugságokból. Tudom hogy milyenek a keresetek itt. Sem német, sem más aki itt egy sima mezei gyári munkás, nem keres 2000 € nettót. Maximum ha 12 órázik vagy esetleg valamilyen csoportvezető. Illetve ha sok gyerekes. Sokan fizetésnék hozzá csapják azt is, sajnos így terjednek el a hülyeségek. 1100-1600 € nettó a nagy átlag az, amit sima gyári munkásként meg lehet keresni.
Az a baj a hozzátok hasonló, valótlanságokat állítókkal, hogy megtévesztitek az embereket. Sokan azzal a tudattal jönnek, hogy itt aztán 2000 € alatt nem kapnak. Aztán pofáncsapja őket a valóság, és kapják az 1100-et. Aki meg csak étteremig jut, az még annyit se.
Parancsolj, egy elég jó videó a témában:
Nekem ne mesélj be ilyeneket, kinőttem már a hazugságokból.
Jó jó...
# 5
Pont erről a videóról beszélek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!