Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi volt a legrövidebb idő...

Mi volt a legrövidebb idő vagy a leghosszabb amit egy munkahelyen eltöltöttél?

Figyelt kérdés
A kérdés adott és írjátok le, hogy miért. A napokban lettem munkanélküli, és elgondolkodtam, hogy régen még gyerekként azt hittem, hogy elkezdesz dolgozni, és onnan mész majd nyugdíjba, gyerek fejjel nem gondolsz olyanra, hogy rossz közérzet, rossz munkatársak, nem a beígért dolgok, rossz főnök, stb. Jó vagy rossz szerintetek, hogy nem vagyunk rákényszerítve egy max két munkahely váltása után az ottmaradásra? Szerintem jó dolog, hogy ennyiben még szabadon dönthetünk. Vélemények? :)
2016. dec. 2. 10:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Régen is szabadon dönthettél, nem volt kötelező egy helyen dolgozni akkor sem. Az más dolog, hogy nem volt szokás halmozni a munkahelyeket.

Első munkahelyem 1,5 év, és fizetősebb helyre mentem.

Második munkahelyem 27 év, és tulajdonos váltás miatt kezdtek lelépni a dolgozók. Kaptunk egy önelégült, antiszociális, pénzéhes, szakmailag impotens új főnököt.

3 hónap álláskeresési segély, majd 2 hónap ellátatlanság.

Harmadik helyemen vagyok 2 éve, itt káosz van és fejetlenség, a munka viszont nagyon tetszene, most azt várom, hogy meddig bírom ilyen körülmények között. :)

2016. dec. 2. 10:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Na igen, igazából az volna a jó, ha nem kéne váltogatni, viszont saját egészsége miatt is, az ember, sokszor úgy dönt, hogy lép. Vannak, akik azt mondják, hogy "ez csak egy munkahely, nem barátkozni vagyunk itt" igazából az ilyeneket irigylem amúgy. Hogy telibe verik, hogy ott mi történik, vagy kit bántanak meg, mert álltalában az ilyenek, úgyis a fax jobbik végén állnak, és eléldegélnek. Ha meg el mersz menni, erősíted a régi dolgozókat, akik idővel alkotják a cégeknél a "kemény mag-ot" hogy ők milyen kemények, meert jönnek mennek az emberek még csak ŐK azok akik kitartanak, persze nem veszik észre, hogy rájátszanak, mert ők maguk akik elmarják az újjakat, utána meg sírnak, hogy több a meló mert mindig be kell taníani valakit, közben meg maguknak kreálják a helyzetet. Az ilyen gyökereket, akiket gondolom otthol becsülnek, hogy "jaj apuka vagy anyuka mennyit dolgozik" az ilyenek családjának levetíteném, hogy anyuci és apuci hogy kicsesz meg kikészíti a kollégáit, és hogy ami pénzt hazavisz arra keserűség és rosszindulatuság tapad... Remélem érthető hogy értem ezen soraimat.
2016. dec. 2. 11:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Persze, teljes mértékben, és egyet is értek Veled.

Én is tapasztalom ezeket, éppen ezért akarom a 3 lépés távolságot tartani, ahol csak lehet. Nem vagyon seg.nyaló típus, és sz.rkeverő sem, de látom, hogy sokan ezzel a két jellemző valamelyikével "halad" a munka világában.

Én vallom, hogy dolgozni járok be, elvégzem a munkám, megkapom érte a fizetésem, és nem kell, hogy szeressük ezért egymást, de nem rossz dolog, ha jó, összetartó és vidám csapatban tehetem mindezt.

Na ez csak egyszer jött össze, de az több, mint 20 évre! :)

2016. dec. 4. 06:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Persze, de sokan rá is játszanak erre a nem barátok vagyunk a munkahelyen dumára, tehát ezzel leplezik a szemétkedésüket, hogy ha tetszik neked tetszik, ha nem nem, hogy nem barátkozni járunk be. De azért áljunk már meg egy picikét. Munkahelyen töltjük a fél életünket, hagy várjuk már el a munkatársunktól akár mint a családtagunktól, hogy normális létkört hagyjon maga után vagy azt teremtsen. Persze lehetnek rossz napjai a embernek, de, hogy vannak olyanok akik a saját kis világukat létrezozzák egy munkahelyen, begyűjtenek pár embert, akik ugye nem akarnak kilógni a sorból vagy inkább oda húznak ahol a több erőt érzik és ők a kiskirályok. Azért, mert x vagy y nem tudja a családi gondjait máshogy levezetni vagy a gyerekkori vagy felnőtt korában elszenvedett kríziseket kezelni, azért nehogy már a munkahelyen csapódjon le és álltalában olyan emberkén akit tudják az ilyenek, hogy nem tudja megvédeni magát. Gyáva az ilyen mind. Ennyi.
2016. dec. 4. 09:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez így igaz, de azt is tudjuk, hogy egy fecske nem csinál nyarat.

Nekem bejött az, hogy nem tartozom egyik klikkhez sem. Békén hagynak. Persze ehhez kell egy határozott fellépés és ráutaló magatartás a részemről, hogy tudomásul vegyék, ezen nem fognak tudni változtatni...

2016. dec. 5. 06:18
 6/6 anonim ***** válasza:
33 éve dolgozok egy helyen. Koromból adódóan már nem fogok váltani. Van még egy pár évem a nyugdíjig.
2017. jan. 30. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!