Csak nekem van elegem, hogy már egyetemistaként is ekkora követelményekkel kell szembenéznem?
Hat baratom nem tudom hol nezelodsz, de hulyeseget allitasz. Pont IT szakemberbol eleg nagy hiany van, sok helyre akkor is felvesznek ha csak felig felelsz meg a kovetelmenyeknek. A nemet nyelvtudas pont IT-n belul egyaltalan nem alap, az angol annal inkabb.
Amugy szanalmas nyavogas amit muvelsz, az egyetemi kovetelmenyek sehol nincsenek a valos munka soran elvartaktol. Ha mar most 'jaj de elegem van', mi lesz amikor hataridore kell munkat leadni? Mi lesz ha olyan programnyelvet kell megtanulni, amit eddig nem ismertel? Mi lesz ha netalan az altalad ismert nyelv uj verzioja erkezik, 'jaj de elegem van mar megint ujratanulni'?
Nem josolok neked sok jovot ezen a teruleten...
#1: "Nem josolok neked sok jovot ezen a teruleten"
Én is így látom. Ezért fogom abbahagyni és tanulok egy könnyebb szakmát.
#2: "és hogy akarsz külföldre menni, ha probléma az angol felsőfok?"
Hol írtam, hogy külföldre akarok menni?
#4: "Hát én nem tudom te mit nézel, én még mai napig kapom a diákmunka hirdetéseket, ahol IT-s gyakornokokat keresnek szinte minimális elvárással"
Nem tudom milyen diákmunkák ezek, de az összes nagy multi IT cégnél alapkövetelmény, a magabiztos angol és az ITSH-nál a német is. Meg persze egyéb nyalánkságok.
Nocsak, már visszavettél pár hazugságból? :)
Az elején még az volt, hogy "mindenhol totálisan alapkövetelmény az angol felsőfok+német középfok kettős", a végére már csak annyi maradt, hogy "a magabiztos angol és az ITSH-nál a német is", azaz egy angol középfok (nem feltétlenül nyelvvizsga) és EGY cégnél a német?
(Azt hagyjuk, hogy valaki fiatalként a magyar oktatási rendszerre fogja a nyelvtudásának a hiányát, ugyanis neten milliárdnyi több angol nyelvű cikket, filmet, sorozatot találhatsz, amivel gyakorolhatod (direkt és indirekt módon is) az angolodat.)
Mindezeket ráadásul egyetlen nagy multicég honlapjából vontad le, aztán erre hivatkozol, hogy mindenhol.
Nem erősség az igazmondás, mi?
A négy nyelven való programozás megint érdekes kérdés, legtöbb helyen 1 vagy két nyelvvel kell dolgozni, ez alól kb a netes, erősen egymásra utalt technikák (HTML, CSS, JS, plusz esetleg valamelyik backend-nyelv) a kivételek. Szóval itt is finom hazugságon kaphattunk.
Nem szoktam lelombozni az embereket, de te hülye vagy, fiam, menj el árkot ásni. (Bár jó eséllyel ott is fogsz nálad értelmesebbekkel találkozni...)
Ha tényleg szeretnél egy gyakornoki állást és Budapesti vagy, akkor írd le, hogy miket tanultatok és szerintem tudok neked ajánlani nálunk állást. Nyelvi követelmény nincs (mármint nyilván IT-s munkánál az angol közép-alap szinten olvasás elvárt, de kimondva nincs).
Elárulom, hogy baromi sok olyan gyakornoki programozói, tesztelői, üzemeltetői állás van amihez kb. semmilyen speciális tudást nem kérnek, csak inkább érdeklődést, persze ne is azt várd, hogy ezek a munkák fognak nettó 1500-as órabért fizetni, ezek inkább 600-700-ról indulnak, aztán majd emelik esetleg. Ez is pénz, tapasztalatnak meg elsőrangú.
Azok a hirdetések, ahol meg aztán tényleg rohadt sokat kérnek általában olyanok, hogy nem egy hozzáértő ember írta ki (vagy pedig baromi jól fizetnek). Beleír a vezető/HR-es mindenféle buzzwordöt, aztán valójában annak a negyedét sem várják el a leendő kollégák és közvetlen felettesek. Nyugodtan jelentkezhetsz úgy is, aztán maximum nem vesznek fel.
"az összes nagy multi IT cégnél alapkövetelmény, a magabiztos angol"
De könyörgöm...ez miért is számít "ekkora követelménynek"? Egy olyan területen tanulsz, ahol ez TELJESEN ÉRTHETŐEN alap elvárás.
Olyan mintha panaszkodnál, hogy a taxizáshoz vagy kamionozáshoz miért kell jogsi, vagy a vízimentőnek miért kell tudnia úszni...
Látszik hogy ma már fűt-fát felvesznek egyetemre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!