Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Emelik a minimálbért, de mi...

Emelik a minimálbért, de mi lesz a közmunkásbérrel?

Figyelt kérdés

2016. nov. 24. 07:45
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
68%
Direkt nem emelik a közmunkásbért, elmondták szakmai fórumokon, hogy tudatosan növelik a különbséget a közmunkás fizetés a minimálbér között, hogy nagyobb valószínűséggel elmenjél a versenyszférába dolgozni minimálbérért mint, hogy az államon élősködsz.
2016. nov. 24. 14:54
 12/39 A kérdező kommentje:
Nem értem, miért kell minden szakot lebüfészakozni, ami nem programozó vagy mérnöki?
2016. nov. 24. 15:03
 13/39 A kérdező kommentje:
Szívesen mennék el rendes fizetésért dolgozni, de még a tesco-ba sem kellettem árufeltöltőnek, így maradt b tervként a közmunka, reményeim szerint csak átmenetileg.
2016. nov. 24. 15:08
 14/39 anonim ***** válasza:
61%
Konkrétan ha már tesco, nálunk a kerületben a pólus centernen lévő tesco-ban már nem csak ki vannak ragasztva az állások, hanem egy komplett pavilont csináltattak aminek a 4 oldala tele van zsebekkel és abba tűzik az áruházban lévő betöltetlen állásokat. Mind-mind határozatlan idejű, teljes munkaidős meló. És ez csak egy eset a sokból amit látok.
2016. nov. 24. 15:14
 15/39 A kérdező kommentje:
14-es: sajnos felénk nem érzem ezt a nagy munkaerőhiányt, nap, mint nap nézem az álláshirdetéseket, sokszor napokig semmi új, a legtöbb meg pár havonta ismétlődik, volt amelyikre többször is jelentkeztem már, de általában vissza se jeleznek.
2016. nov. 24. 15:49
 16/39 anonim ***** válasza:
94%
Egyébként régen én sem éreztem ezeket a dolgokat amíg fejér megyében laktam, aztán amióta felköltöztem pestre már látom, hogy tényleg jobb. Biztos sok kelet-magyarországi rázza a fejét amikor a hírekben hallja, hogy munkaerő hiány van, de ez tényleg így van. Csak területileg pont fordítva oszlik el, mint ahogy kéne. De mondom, a nyugati határ környéke még ennél is jobb. Csak el kell érni arra a pontra, ahol már úgy érzed, hogy ennél csak jobb lehet és megrázod magad és útnak indulsz.
2016. nov. 24. 15:58
 17/39 anonim ***** válasza:
31%
Mi is az a nem büfé szakos diploma?
2016. nov. 24. 16:57
 18/39 A kérdező kommentje:

Volt egy idő mikor költöztem volna, de már nem egyedül döntök ebben.

17-es: itt nem a diplomán van a hangsúly, hanem hogy nincs hova jelentkezni, akár egy sima adminisztratív állást is fényévente hirdetnek, könnyű fizikaikra is próbáltam, de be sem hívnak. Jelenleg amúgy az egyik diplomámnak megfelelő helyen dolgozom, csak közmunkában, és ezért tartom igazságtalannak, hogy más ugyanezzel a végzettséggel és munkával többet keres.

2016. nov. 24. 20:08
 19/39 anonim ***** válasza:
49%

Aha, tehát annyira semmitmondó, hogy még te is szégyelled.. Értem.

Tudod sírni meg panaszkodni és másokat okolni a legkönnyebb. Nincs munka ott, ahol vagy? Költözz odébb. Persze, tudom, biztos remek kifogásod van arra is, hogy ezt miért nem tudod megtenni.. Aztán ha máshol sem kapsz munkát akkor el lehet gondolkodni rajta, hogy miért van.

A közmunkások bérét pedig nem fogják emelni. Egyszerűen ezért, mert nem cél, hogy ösztönözzék az embereket arra, hogy közmunkások legyenek. Arra kell ösztönözni a munkaképes lakosságot, hogy normális helyen dolgozzanak. Ne közalkalmazottként imitálják a munkát, hanem a versenyszférában teremtsenek értéket.

2016. nov. 24. 20:52
 20/39 anonim ***** válasza:
76%

Nem szokásom ilyeneket írni és most le leszek pontozva, de jó sok ---- ember gyűlt ide...

Érdekes itt GYk-n mindenki ... gyerek 2-3 diplomája van és 600e ret keres meg se árt neki ha kirúgják mert holnap már van melója és mindenki aki nem talál munkát az büfészakos diplomával rendelkezik és a jó anyukáját, hogy nem mérnök.

Az a gond, hogy pl az ápolók se keresnek több száz ezreket havonta, mégis csinálják munkájukat és ellátják segítik az ilyen idétlen embereket akik szerint aki nem mérnök az hülye, de azt nem veszitek észre, hogy nem lehet mindenki mérnök, fizikai képtelenség.

Szerintem meg az a nyomorult helyzet, hogy a kérdező közalkalmazottként kevesebbet keres mint a munkatársa aki nem közalkalmazott csak ugye a kérdezőt olcsóbb így foglalkoztatni, ez az undorító--> egyenlő munkáért egyenlő bért!

Felhívnám a kedves honfitársaim figyelmét, hogy nem minden közmunkás semmire való segélyt lopó újmagyar dakota, hanem vannak köztük értelmiségiek akik a rendszer körülményei között jutottak egy rosszabb sorsa.

Szvsz: Én nem merném segélynek nevezni azt a pénzt amiért meg kell dolgozni!

Ezzel a logikával az összes állami vállalat, állami intézmény, sőt állami megrendeléseket nyert cégek alkalmazottai segélyt kapnak hiszen a tiszta versenyszféra adóit és járulékait osztják el újra egy nem létező pumpált piacon.

1,8 millió versenyszférában dolgozó ember tartja el a többit!

2016. nov. 24. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!