Anglia: Milyen hatással lesz az új törvény a munkavállalókra, miszerint a teljes minimálbért csak a 25 év felettiek kaphatják meg?
Eddig a 21 év felettiek már megkapták a teljes minimálbért, de most már csak a 25 év felettiek. Kérdeztem munkatársam, hogy mi lesz azokkal, akik már 21 fölött voltak a változtatás előtt, de még 25 alatt. Azt mondta, ismer egy srácot, 21 éves, csoportvezető és mostantól kevesebbet keres, mint az alá tartozó, 25 év feletti kollégái.
Nekem az a sanda gyanúm, hogy nem egészen a 25 év alattiak ellen szól ez az egész, hanem annál inkább a 25 év felettiek ellen. A 25 év alattiak munkanélküliségi aránya szerintem egyenesen a nullával lesz egyenlő hamarosan, viszont a 25 év felettiek munkanélküliségi aránya erősen romlani fog...mondom, szerintem.
Egy ideje próbálok munkát váltani, az alja munkából kikerülni, tettem effelé lépéseket-kurzusok, önkéntes meló-, de most ezzel a változtatással még esélytelenebbnek érzem magam. Úgy érzem, 32 évesként, ki alkalmazna, ha egyszer alkalmazhatnak egy 18 évest, akinek még 6-7 évig nem kell megadni a teljes minimálbért.
Ti hogy látjátok ezt? Akik érintettek a dologban, mit gondoltok, nagyban befolyásol benneteket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!