Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha szabit veszek ki kevesebb...

Ha szabit veszek ki kevesebb a fizum?

Figyelt kérdés
Hogy van ez? Mit szórakoznak az amugy is keveset kereső emberekkel?130 bruttoval vagyok bejelentve. Januárban egy nap szabit vettem ki ès a bruttom máris 123.500 lett. Fel van tüntetve a szabim ami 8 ora 6500 ft.volt tulorám is de kevesebbet kaptam mint amit számoltam.keretben dolgozunk eddig mindig tuloraval zartam a hónapokat.decemberben 3 szabim volt a bruttom máris csak 99 lett.megtudná ezt magyarázni valaki? Mikor èrdemes kivenni szabit hogy normális fizut kapjak? Hosszú hónapban v rövidben.bár a január az volt.

2016. febr. 18. 18:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
30%
Gondolom nem fix alapbéred van, ha így össze-vissza kapod a fizetést, de a szabiért természetesen nem vonhatnak le semmit. Jól néznénk ki, ha mondjuk nyáron elutazom 2 hétre, és csak a fele fizetésem utalnák el...
2016. febr. 18. 18:19
 2/15 anonim ***** válasza:
28%

Egy évben meghatározott számú szabadsággal rendelkezel, ami fizetésben olyan, mintha dolgoznál, mert ugyanannyit kapsz, mintha dolgoztál volna, tehát nem lesz kevesebb a fizetésed.

Nálad akkor van valami gáz.

2016. febr. 18. 18:26
 3/15 anonim ***** válasza:
47%

nem levonnak, csak kevesebbet érhet egy szabis nap, mint pl. egy műszakpótlékos vagy hétvégi nap.

ezért ha előző hónapban többször voltál éjszakás, vagy voltál bent vasárnapokon, akkor látványosan több a nettód is. ez azoknál a munkaköröknél változik, ahol maga a beosztás is változik. foroghatsz úgy, hogy egyik hónapban 2x annyi hétvégéd van, meg vasárnapod, akkor jó a fizud.

ha köv. hónapban alapból kevesebb ilyen napod van, meg szabin is vagy, amire nem jár semmiféle pótlék, akkor sokkal rosszabbul jössz ki. ezek a pótlékok + szabik tízezreket is jelentenek.

de ebben semmi szivatás nincs. az én párom szeret bemenni hétvégén túlórázni, mert akkor hétvégi pótlék is van meg túlórapótlék is, meg a főnökség sincs bent, és havi 1-2 ilyen nap jól meg tudja dobni a fizut.

2016. febr. 18. 18:30
 4/15 anonim ***** válasza:
19%

a második válaszolónak ne higyj. van ilyen munkakör is, de a leírásodból egyértelműen kiderül, hogy a tied nem ilyen.

az enyám egyébként ilyen. fix bérem van, minden hónapban ugyanannyit kapok, 20 munkanapra is, meg 23-ra is. szabival is, meg szabi nélkül is.

de az órabéres, vagy a teljesítménybéres munka nem ilyen.

2016. febr. 18. 18:32
 5/15 anonim ***** válasza:
14%

"a második válaszolónak ne higyj. van ilyen munkakör is,"

Már miért ne higgyen nekem? Már bocs, de ha valaki szabit vesz ki, arra a napra nem kap kevesebbet!

És a kérdező meg sehol nem írta azt, hogy milyen bérezésben van, hogy dolgozik, szóval alap esetben van x nap szabi, amit ha kivesz valaki, akkor arra a napra is ugyanúgy megkapja a bérét, mintha dolgozna, ez a lényeg! Tehát akkor ott valami más van a dologban és nem a szabikat kell figyelembe venni, nem amiatt kap kevesebbet!

2016. febr. 18. 18:38
 6/15 anonim ***** válasza:
52%

munkabéred 123.500

szabidra jár 6.500

az szerintem pont 130.000

2016. febr. 18. 19:37
 7/15 anonim ***** válasza:
51%

2,5:

pedig egyértelmű. írta, hogy munkaidő-keretben dolgozik. írta, hogy más-más összegeket kap.

ebből lejön, hogy nem fix béres.

ha fix bérs lenne, valóban mindegy lenne, hogy hány napot van szabin. de leírta, hogy szabis hónapokban kevesebbet kap.

épp csak a lényeget nem sikerült elkapnod.

2016. febr. 18. 19:46
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszi hogy irtatok.itt nincs feketèzès minden ugy van ahogy a nagykönyvben.130 a bruttom annak 85.150 a nettoja plusz a dèlutáni potlèk.igy kb 90 jon ossze siralmas.es ha tegyukfel tulorazom az 50% os. Igen 123.500 + 6500. Valoban 130000 csak akkor hol van kifizetve a szabi mert amit szabiba kifizet azt a bruttobol levonja nem èrtem mièrt.mert sztem ugy kène h 130 al számol akkor is ha szabin vagyok.mert igy hiaba tuloraztam 10 orat 123.500 al számol nem 130000. Ès igy máris kevesebbet èr a tuloram.itt vasárnap nincs munka ès èjszakázás sem.heti 40 orat dolgozom.ez egy bevásárlo központ Budán
2016. febr. 18. 20:10
 9/15 A kérdező kommentje:
A bèrem a nettoig fix aztan jonnek a potlekok ami ugye mindig más plusz tulora ami szinten minden honapban más
2016. febr. 18. 20:12
 10/15 anonim ***** válasza:
83%

"Igen 123.500 + 6500. Valoban 130000 csak akkor hol van kifizetve a szabi mert amit szabiba kifizet azt a bruttobol levonja nem èrtem mièrt."

Na, akkor még egyszer részletesen

- van egy bérjegyzéked

- bérjegyzéken fel kell tüntetni a bruttó béredet az összes munkanapra, amikor dolgoztál

- szabi alatt nem dolgoztál, nem jár munkabér, hanem távolléti díj jár, amit külön sorban tüntetnek fel

- bruttó havi alapbéred és a távolléti díjad, ha összeadod, a bruttó szerződés szerinti órabéred, mindig

- túlóra, műszakpótlék, (bruttó) külön sorban vannak feltüntetve

- természetbeni juttatások, cafetéria megint külön sor

aztán van a bérjegyzékeden egy szép lista, hogy mennyit és milyen jogcímen fizetsz ki az államnak

aztán van egy rovat, ahol a nettó béred van - ennyit utalnak

nettó béred = (a bruttó alapbéred + bruttó távolléti díjad + bruttó műszakpótlékod + bruttó túlórapénzed) × 0,655 + kedvezményeid

nem kaptál egy fillérrel sem kevesebbet, mint ami jár

2016. febr. 18. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!