Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nincsenek releváns...

Miért nincsenek releváns információk az álláshirdetésekben?

Figyelt kérdés

Miért jó az a HR-nek, hogy rengeteg olyan jelentkezővel is kell foglalkoznia, aki az interjún kap meg olyan információkat, amelyek számára kizárják az állás betöltésének lehetőségét?

Egy álláshirdetésének az alábbiakat kellene taralmaznia:

- munkakör

- munkavégzés helye

- foglalkoztatás formája

- munkaidő

- bérajánlat

Ezek zöme nem szerepel a hirdetésekben. Miért? Ezek ismeretében csak olyanok jelentkeznének, akiknek ezek a paraméterek rendben vannak, így sok pluszmunkától, felesleges időtöltéstől lehetne megkímélni a feleket...

2016. nov. 23. 09:33
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
elírtam *munkavállalót
2017. jan. 19. 13:53
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

"Én frissdiplomásként jelentkeztem egy pozícióra, amiről semmi lényegeset nem tüntettek fel a hirdetésben. Összeállítottam az anyagomat, és felhívtak."

Ezt te kezelted rosszul. Ha felhívnak meg kell kérdezni, hol lesz a meló, mennyi a bruttó fizetés, hány órában kell dolgozni egy héten, és milyen egyéb juttatások vannak. Ha ez meg van akkor lehet beszélni egy személyes interjúról, hogy mehet valaki úgy el egy interjúra, hogy nem tudja mennyit fog keresni hány órában, illetve ,hogy milyen egyéb juttatások járnak az adott pozícióhoz.

2017. febr. 2. 15:58
 23/29 anonim ***** válasza:
Igen, valóban így kellene, ha megtehetném, hogy hosszú hónapokig nem dolgozok. Csak sajnos, nem vagyok olyan helyzetben, hogy megtehetném, hogy válogassak. Abban az életszakaszban kénytelen voltam még a rosszul fizető állást is elvállalni, hogy amíg találok jobbat, legyen jövedelmem.
2017. febr. 2. 19:47
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Hihetetlennek tűnhet, de min fenn egyes munkahelyen az volt hogy meghirdették az állást, és vagy senki nem jelentkezett, vagy csak ketten, de sok sem megfelelöek.

Ezzel próbálnak több pályázati anyagot beszerezni.

2017. febr. 3. 06:16
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
azt bírom, hogy már a tévében megy a siránkozás, hogy jaj kis cégnek lenni ilyen olyan rossz, jaj myagarország blabla bla amikor meg egy korrekt hirdetést sem tudnak feltenni, és még a munkaidőre meg a fizetésre is neked kell rákérdezni...
2017. febr. 3. 13:53
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazatok van, én sem tudnék belinkelni olyan állást, ahol minden stimmel. Számomra még az veri ki a biztosítékot, mikor ugyan a kérdésben említett dolgok egy része hiányzik, de odaírja, hogy mit kínálnak: családias környezetet, fiatalos légkört, baráti hangulatot, stb. - mintha ez bárkit is érdekelne, pláne, hogy a lényeget nem képes kiírni.

Én is jelenleg állást keresek, lassan egy hónapja friss diplomásként. A múlt héten voltam egy állásinterjún, már a pályázat benyújtásánál is kérték a bérigényemet, gondoltam, ha behívtak interjúra is, akkor legalább azt megadják - hozzátenném, nem egy nagy összeg. Az interjú végén ismét kérték a bérigényemet, így rá se kérdeztem, hogy ők mennyire gondolnak, hisz ha már kétszer megkérdezik, akkor csak megadják legalább a kívántat. Másnap jött az értesítés, hogy felvennének, nettó 40 ezerrel kevesebbért. Megköszöntem a lehetőséget, de nem vállaltam, annyiból meg se lehetett volna élni, főleg nem Budapesten. Na már most ha előre tudtam volna, hogy mennyivel akarják kiverni a szemem, akkor eszembe nem jutott volna elmenni az állásinterjúra, de még a jelentkezésemet sem adtam volna be.

Egyébként én olyan helyre nem is jelentkezem már, ahol nincs megadva a munkavégzés pontos helye, már belefutottam olyanba is, hogy mikor hívtak az interjú időpontja miatt derült ki, hogy a város szélén van, napi min. 1,5 óra utazással lehetne csak megközelíteni. Szóval számomra is teljesen érthetetlen, hogy miért titkolóznak a cégek, lehet hogy több jelentkezőt sikerül elnyerniük, de akit meg felvennének, az ha vállalja is csak a szükség miatt és amint van valami jobb lelép.

2017. febr. 27. 22:56
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még az veri ki a biztosítékot mikor lebeszéljük a bért aztán elmegyek és azt mondja. Ez a nettó xxx Ft reálisnak tűnik, viszont minimálbérre jelentenénk be meg 2 hetente szombaton is be kéne jönnöm, persze ingyen :D Anyád, az megy be szombaton ingyen :D Meg milyen nyugdíjam lenne már minimálbéren, a jövőbeli magamtól venném el azt a pénzt. Ha kérdezik már csak bruttó bérigényt adok meg. Most azt vettem észre, hogy mennek feljebb a bérek, mert lépnek le az emberek innét, 2-3 szor több pénzt megtudnak keresni a szomszédban ugyan azzal a munkával, aztán ott van 14 havi fizu is, és 10 ledolgozott év után jár nyugdíj. Itthon meg folyamatosan fogy a népesség.
2017. febr. 28. 00:01
 28/29 anonim ***** válasza:

Nekem is a legtöbb fiatal, 20-30 év közötti ismerősöm elmegy. Ha még nem beszéli annyira a nyelvet, akkor ha másnak nem, de pincérnek, vagy a Mekibe, és legalább 3-szor annyit keresnek, mint itthon, ha a kitanult szakmájában dolgozna.

Nemrég voltam egy cégnél állásinterjún és arról panaszkodott a vezető (ő interjúztatott, mert a HR-esnek sok volt a dolga), hogy az emberek ha oda is mennek hozzájuk dolgozni, akkor a próbaidő alatt keresnek új állást és felmondanak, a sok túlórára hivatkozva (pénzügyi terület). Talán érdemes lenne elgondolkodna, hogyha nem lenne túlóra - mert mondjuk annyi embert alkalmazna, amennyire szüksége van és nem 1 ember végezné 2-3 helyett a munkát - ha mégis lenne heti 1-2 túlóra akkor azt megfizetnék, akkor nem egy átjáróház lenne a cég és nem kéne havonta új embereket felvenni, hanem hajlandóak lennének ottmaradni az emberek hosszú távon. De sajnos nem látnak túl a saját elképzeléseiken.

2017. febr. 28. 14:56
 29/29 anonim ***** válasza:
76%
" az emberek ha oda is mennek hozzájuk dolgozni, akkor a próbaidő alatt keresnek új állást és felmondanak, a sok túlórára hivatkozva" Ez van, vagy meg kell fizetni az embereket vagy be kell állni és akkor csinálják maguk. Amikor kint vagyok Ausztriában 2 hét alatt megkeresek átszámolva 250 ezret ha dolgozok szombaton is úgy, hogy kapok szállást meg kaját, szinte semmire nem kell költenem. Itthon meg ha kérek bruttó 400 ezret ami olyan 260 ezer forint nettóban akkor lesnek, hogy mi van :D Aztán itthon még használnom is kell a kocsimat, továbbá minden nap használatban van. Ez mind plusz kiadás nekem.
2017. febr. 28. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!